25 Kasım 2017 08:57

Emek Partisi 8. kongresini yarın gerçekleştirecek

Emek Partisi, ‘Tek adam, tek parti yönetimine karşı barış ve demokrasi için birleşelim’ şiarıyla Ankara'da 8. kongresini gerçekleştirecek.

Paylaş

Emek Partisi, (EMEP) ‘Tek adam, tek parti yönetimine karşı barış ve demokrasi için birleşelim’ şiarıyla yarın 8. kongresini gerçekleştirecek. Ankara Yenimahalle’deki Nâzım Hikmet Kültür Merkezinde yapılacak kongre için Genel Başkan Selma Gürkan siyasal gericiliğin gidişatını engelleyecek yegane gücün  işçi sınıfının ve emekçilerin içinde yer aldığı demokrasi mücadelesi olduğuna dikkat çekerek, işçi, emekçi, kadın, genç, barış savunucusu, aydın, akademisyen, toplumun bir çok kesimine kongreye katılım çağrısı yaptı. 

İl kongrelerini tamamlayan Emek Partisi, 8. merkezi kongresini ‘Tek adam, tek parti yönetimine karşı barış ve demokrasi için birleşelim’ şiarıyla gerçekleştiriyor. Ankara Yenimahalle’deki Nâzım Hikmet Kültür Merkezinde yarın  saat 10.00’da başlayacak kongrede yapılacak delege konuşmalarının ardından partinin genel merkez yönetim kurulu belirlenecek. Daha sonra Ekim Devri’minin 100 yılı vesilesiyle ‘Sosyalizm geçmiş değil gelecek’ şiarıyla konser olacak. Kongreye katılanlar Haluk Tolga İlhan ve Ümmüşen’in şarkılaına eşlik edecek. 

Evrensel'e konuşan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, ülkenin siyasal koşullarının işçi sınıfı, emekçiler ve muhalif siyasal kesimler için ağırlaştığı bir süreci yaşadığına dikkat çekti. Önümüzdeki dönemin, AKP Hükümetinin fiilen yürüttüğü başkanlık sistemini ve tek adam, tek parti rejimini iyice meşrulaştıracağı ve hayata geçireceği bir süreç olacağını vurgulayan Gürkan şöyle konuştu: “Bu nedenle baskıların daha artacağı, özgürlüklerin engelleneceği ve hak ihlallerinin daha da artacağı bir dönem söz konusu olacak. Dolayısıyla hem ülke içerisindeki sertleşen siyasete karşı Ortadoğu coğrafyasında süren paylaşım ve güç çatışmalarının yaratacağı siyasal etkiyle birlikte düşündüğümüzde biz önümüzdeki dönem hem işçi sınıfı içerisinde çalışmamızı güçlendirme, demokrasi için mücadele eden güçlerin ortak mücadelesini sağlamak gibi bir platform üzerinden tartışmalarımızı yürüttük ve kongremizi bu kapsamda örgütlemeye çalışıyoruz. Bu siyasal gericiliğin gidişatını engelleyecek yegane güç, işçi sınıfının ve emekçilerin içinde yer aldığı demokrasi mücadelesinin güçlendirilmesi olacaktır. Bu açıdan da demokrasi mücadelesinin güvencesi diyebileceğimiz işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, barış savunucularının, özgürlükleri savunanların, aydınların, akademisyenlerin gelmeleri kongremize güç katacaktır. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'İktidarın politikaları cinsel suçlarda artışa neden oldu'

SONRAKİ HABER

İrlanda muhbir skandalıyla sarsılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa