25 Kasım 2017 06:47

Isınmak için sokak sokak tahta topluyorlar

Muhammed ve Savaş Kaya isimli çocuklar, havaların soğumasıyla birlikte sokak sokak atık mobilya tahtalarını toplayarak, odun ihtiyaçlarını karşılıyor.

Paylaş

Milyonlarca insan yoksulluk sınırı altında günü kurtarmanın derdine düşerken, kış aylarının gelmesiyle ailelerin giderleri de katlandı. Yakacak alacak parası olmayan ailelerin çocukları da çevrelerinde bulabildikleri tahta, kağıt ve plastik benzeri atıkları toplamaya koyuldu. Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinin Ofis semtinde boş bir arazide Muhammed Kaya (13) ve Savaş Kaya (15) isimli çocuklar, çöpe atılmış bir mobilyanın tahtalarını kırarak, ısınma ihtiyacını karşılamak için eve götürüyor.

HER SONBAHARDA BU İŞİ YAPIYORLAR

Ekonomik durumlarının odun almaya yetmediğini dile getiren çocuklar, her yıl sonbahar aylarında bu işi yaptıklarını söylüyor. “Zor durumda kaldığımız için bu işi yapıyoruz” diyen Muhammed, okuldan sonra Savaş’la birlikte Bağlar’dan Ofis’e kadar kış için buldukları mobilya tahtalarını topladıklarını ve sonrasında da eve götürdüklerini ifade ediyor.

OKULDAN SONRA TAHTA TOPLAMAYA

Muhammed 6’ncı sınıfa gittiğini ve okuldan sonra bu işi yaptığını belirtiyor. Babasının da Sur’da bulunan Eski Hal’de eşya taşımacılığı yaptığını ifade eden Muhammed, annesinin ise şeker hastası olmasından dolayı çalışamadığını söylüyor. Savaş ise, Muhammed gibi mecbur kaldıkları için bu işi yaptıklarını dile getiriyor.

SIRTLARINDA TAŞIYORLAR

Akraba olan çocuklar, boş bir araziye atılan kırık mobilya tahtalarını çuvallara doldurarak eve götürmek üzere yola koyuluyor. Şehiriçi otobüs ve minibüslere çuvalları yüklemenin yasak olduğunu söyleyen çocuklar, doldurdukları çuvalı evlerinin bulunduğu Bağlar’a kadar sırtlarında taşıyor. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Silvan’da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...