25 Kasım 2017 04:46

Uluslararası Af Örgütü baskılara karşı kampanya başlattı

Uluslararası Af Örgütü Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlalleri ve insan hakları savunucularına yönelik baskılara karşı bir dizi eylem kararı aldı.

Paylaş

Uluslararası Af Örgütü Türkiye’de insan hakları savunucularına yönelik saldırılara karşı başlattığı kampanya çerçevesinde eylem başlatma kararı aldı. Kampanya çerçevesinde planlanan eylemler dün Cenevre’de Kürt gazeteci ve ressam Zehra Doğan’ın “Büyük açık gözler” adlı resim sergisinin açılışı ile startı verildi.  10 Aralık tarihine kadar açık olan sergide Türkiye’de yaşanan hak ihlallerine dikkat çeken kitapçık ve el bildirileri dağıtılacak. 6 Aralık’ta Cenevre’de farklı sivil toplum örgütlerinin katılımıyla bir miting düzenleyecek olan Af Örgütü, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nden itibaren insan hakları savunucuları için bir de mektup kampanyası başlatacak.

‘TERÖRİST SUÇLAMALARINI KABUL ETMİYORUZ'

Kampanyanın startı sergi ile verildiğini dile getiren Af Örgütü Cenevre Temsilcisi Emily Baud, “Zehra Doğan düşüncelerinden dolayı tutuklu bir gazeteci, bir ressam, bir feminist ve bir Kürt. Bu nedenle İnsan Hakları savunucularına yönelik saldırılara karşı kampanyanın startını böylesi sergi ile vermenin anlamlı olduğunu düşündük” dedi.  Türkiye’de insan hakları ihlallerinin çok ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çeken Baud, “İnsan hakları savunucuları da yaşanan bu ihlallerden payını aldı. Bizzat Af Örgütü olarak bu baskıların hedefi haline geldik. Af Örgütü Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç ve yine Türkiye Temsilcimiz 10 insan hakları savunucusu ile birlikte tutuklandı. Taner Kılıç hala tutuklu. Terörist olarak suçlanması hiçbir şekilde kabul edilemez.  Diğer insan hakları savunucuları tahliye edilseler de davalar sürüyor. İnsan Hakları savunucularını korumak bizim çalışmalarımızın kalbini oluşturuyor” diye konuştu.

Af Örgütü Cenevre Temsilcisi Emily Baud
Af Örgütü Cenevre Temsilcisi Emily Baud

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

İnsan hakları savunucularına yönelik baskılara işaret eden Baud, “10 İnsan hakları savunucusuna atfen başlattığımız imza kampanyası ile bir kez daha baskılara son verilmesi ve tutuklu insan hakları savunucuların serbest bırakılması talebini yineleyeceğiz. Kampanya burada, Doğan’ın sergisi ile start aldı. İnternet üzerinden de yürütülecek olan kampanyamıza herkesin katılması çağrısında bulunuyoruz” diye belirtti. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Messi dördüncü kez 'Altın Ayakkabı'nın sahibi

SONRAKİ HABER

Amedspor Başkanı: Siyasi kurum değil futbol kulübüyüz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...