25 Kasım 2017 02:21

Tutuklu Gazeteci Zehra Doğan’ın Cenevre’deki sergisi açıldı

Tutuklu gazeteci ve ressam Zehra Doğan’ın yaptığı resimler Cenevre’de sergilendi.

Paylaş

Tutuklu Gazeteci Zehra Doğan’ın, cezaevinde gazete sayfalarına çizdiği resimler Cenevre’de sergilendi. Uluslararası Af Örgütü tarafından organize edilen sergi Alhambra’da 10 Aralık İnsan Hakları Haftası’na kadar açık kalacak. Serginin açılışında konuşan Uluslararası Af Örgütü Cenevre Temsilcisi Emily Baud, Türkiye’de insan hakları savunucularının, gazetecilerin tutuklandığı hatırlatarak dayanışmanın, önemine dikkat çekti.

‘TUTUKLU GAZETECİLERLE DAYANIŞMA ÖNEMLİ’

Cenevre Belediye Başkanı Remy Pagani, Sur Belediyesi eski Eşbaşkanı Fatma Şık, Af Örgütü Cenevre Temsilcisi Emily Baud’un katıldığı açılışta ilk olarak konuşan Remy Pagani,

daha önce Diyarbakır’a yaptığı ziyaretler esnasında gördüklerini paylaştı. Cenevre Belediye Başkanı Pagani, Türkiye’de insan haklarının içinde bulunduğu durumun kaygı verici boyutta olduğunu belirterek, bu süreçte özellikle tutuklu bir gazeteci ile dayanışmanın önemli olduğunu söyledi. Kedistan Eitörü Naz Öke de Zehra Doğan ile yaptıkları görüşmeleri anlattı. Doğan’ın hangi koşullarda resim yaptığına dikkat çeken Öke, sadece tanıklıklarını anlattığı için tutuklanan gazetecilerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

‘YENİ BİR DAYANIŞMA KAMPANYASI BAŞLATILACAK’

Türkiye’de bir demokrasiden bahsetmenin artık mümkün olmadığını söyleyen Uluslararası Af Örgütü Cenevre Temsilcisi Emily Baud ise kendi çalışanlarının da içinde olduğu çok sayıda insan hakları savunucusu, gazeteci ve muhalifin tutuklu bulunduğunu söyledi. Baud, gazeteci ve insan hakları savunucularına yapılan saldırılara karşı yeni bir kampanya başlattıklarını hatırlatarak herkesi destek vermeye çağırdı. Açılışta ayrıca Sur Belediyesi eski Eşbaşkanı Fatma Şık da Sur’da yaşananlara ilişkin kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra herkesi dayanışmayı büyütmeye çağırdı. 

Bölge illerinde yaşanan ölümleri ve yıkımı anlatan resimlerden oluşan sergi 10 Aralık’a kadar açık kalacak.

‘HABER VE RESİM YAPMAK SUÇ SAYILMIŞTI’

Yazdığı bir haber ve yaptığı bir resimden ötürü yargılanan Zehra Doğan’ın davasında hâkim, Doğan’ın çizdiği resmin “eleştiri sınırının ötesinde” olduğuna hükmederek “örgüt propagandası” suçu işlediğini savunmuştu. Doğan geçtiğimiz gün de İsviçre’de bulunan Freethinkers adlı kuruluş tarafından Düşünce Özgürlüğü Ödülü’ne layık görülmüştü. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yoko Ono, John Lemon adlı bara dava açtı

SONRAKİ HABER

MEB’in performans değerlendirmesi iptal yolunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...