25 Kasım 2017 00:34

'TRT’ye dönüp sendikal mücadelemi sürdüreceğim'

32 günlük tutukluluktan sonra serbest bırakılan Haber-Sen Yöneticisi Binali Erdoğan TRT'ye dönüp sendikal mücadeleyi sürdüreceğini belirtti.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Önce meslekten men edilen ve ardından Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan Haber-Sen Yöneticisi Binali Erdoğan geçtiğimiz günlerde serbest bırakıldı. Erdoğan “TRT’ye dönüp sendikal mücadelemi sürdüreceğim” dedi. 

TRT İzmir Bölge Müdürlüğünde başkameraman olarak çalışan Binali Erdoğan, referandum öncesi sosyal medyadaki paylaşımlarından dolayı önce hakkında başlatılan soruşturma kapsamında memuriyetten men edildi ardından da cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla kendi ayağıyla gittiği mahkeme tarafından ‘Kaçma ve delilleri karartma şüphesi’ ile tutuklandı. 

Erdoğan’ın avukatları tutukluluğa geçtiğimiz günlerde itirazda bulundu ve görülen ara mahkeme kararı ile Erdoğan 32 günlük tutukluluğunun ardından serbest bırakıldı. Erdoğan’ın cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması 2 Aralık’ta görülecek. Öte yandan Erdoğan’ın memuriyetten men kararına karşı açtığı yürütmeyi iptal davası da devam ediyor. 

‘ÖRGÜTLENMEDEN RAHATSIZ OLDULAR’

Haber-Sen Yöneticisi Binali Erdoğan tutuklanma süreci ile ilgili gazetemize açıklamada bulundu. Paylaşımında hakaret bulunmadığı için tutuklanmayı aklının ucundan geçirmediğini belirten Erdoğan “Eleştiri vardı. Kaldı ki cumhurbaşkanı kelimesi de geçmiyor ama başkanlık geçiyor. TRT’deki örgütlenme sürecimizden rahatsız olan yöneticiler bunu genel müdürlüğe taşıdılar. Benim üzerinden TRT’deki muhalif seslere mesaj vermeyi amaçladılar. Kendi koltuklarını da sağlama almak istediler. Kısmen olarak hedeflerine ulaştılar ama sorun değil. Adalete güvenerek gittim. Benim de bu konuda kaçma gibi bir düşüncem yoktu. Buna rağmen kaçma şüphesi ile tutukladılar ve özgürlüğümü elimden aldılar” dedi. 

Tutukluluk sürecinde yaşadıklarını anlatan Erdoğan şunları söyledi “Gerek sendikam,  gerek milletvekilleri destek verdiler. Yalnız bırakmadılar. Şimdi hukuki mücadele süreci devam edecek. Hukuk normal şekilde tecelli ederse ben TRT’deki görevime geri döneceğim ve sendikal mücadeleme kaldığım yerden devam edeceğim. Ülkemiz ve çocuklarımızın geleceği için. Kötü zamanlardan geçiyoruz. Muhalif kesim üzerinden yürüyen olumsuz bir süreç var, baskı ve sindirme politikaları artıyor. Bunu da hukuku eğip bükerek yapıyorlar. Adalet mekanizmasının yavaş işlemesi mağduriyetleri de arttırıyor.” 

ÖNCEKİ HABER

KHK ile ihraç edilen kamu emekçisi bal satmaya başladı

SONRAKİ HABER

TTK'de çalışan maden işçisi: Bedel ödemeden bir şey olmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...