24 Kasım 2017 22:04

AKP-MHP ittifakı RTÜK’te de bozulmadı

RTÜK yönetimi için yapılan seçimde AKP’li İlhan Yerlikaya başkanlığa, RTÜK Başkanvekili MHP’li Esat Çıplak da başkanvekilliğine yeniden seçildi.

Paylaş

RTÜK yönetimi için bugün seçim yapıldı. İlhan Yerlikaya, yeniden RTÜK başkanı oldu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda (RTÜK) görev süreleri dolan başkan ve başkan vekilliği için seçim yapıldı.

RTÜK Başkanı AKP’li İlhan Yerlikaya başkanlığa, RTÜK Başkanvekili MHP’li Esat Çıplak da başkanvekilliğine yeniden seçildi. AKP ve MHP’nin 7 oyunun bulunduğu üst kurulda, başkan ve başkanvekilleri 7 oyla yeniden seçilmiş oldu. 

İLHAN YERLİKAYA KİMDİR?

RTÜK’ün internet sitesinde İlhan Yerlikaya’nın öz geçmişi şöyle: “1960 yılında Konya’da doğan İlhan Yerlikaya, Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde lisans (1985), Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümünde yüksek lisans (1987) öğrenimi aldı. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümünde doktora (1991) ve İletişim Bilimleri Genel Gazetecilik alanında doçentlik (1997) unvanını aldı. Yerlikaya’nın “XIX. Yüzyıl Osmanlı Siyasi Tarihi Hakkında Basiret Gazetesi ve Pancermenizm – Panislamizm – Panslavizm – Osmanlıcılık Fikirleri”, “II. Abdülhamit Döneminde Basın, Yarı Resmi Vakit Gazetesi” adlı eserleri bulunuyor.  (HABER MERKEZ)

ÖNCEKİ HABER

Mısır basınında Türkiye’ye darbe suçlaması

SONRAKİ HABER

Karlov suikastinde yapımcı Hayreddin Aydınbaş’a tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa