24 Kasım 2017 21:18

ODTÜ’de cinsiyetçi ve homofobik yönetime karşı yürüyüş

ODTÜ'de Kadın Çalışmaları Topluluğu ve LGBTİ Dayanışmasının çağrısıyla öğrenciler kampüste eril şiddete ve ayrımcılığa karşı yürüyüş gerçekleştirdi.

Paylaş

ODTÜ'de Kadın Çalışmaları Topluluğu ve LGBTİ Dayanışmasının çağrısıyla öğrenciler kampüste eril şiddete ve ayrımcılığa karşı yürüyüş gerçekleştirdi.

ODTÜ'de LGBT bireyleri konu alan filmin gösterimi ikinci kez elektrikler kesilerek engellendi. Özel güvenliğin öğrencileri sınıftan çıkartmak istemesi üzerine öğrenciler sınıfın kapısını barikatla kapatınca özel güvenlik geri çekildi. 

ODTÜ Fizik binası P2 amfisinde gösterimi yapılan ”Romeos” isimli LGBT filminin izlenmesi elektriklerin kesilmesiyle engellendi. Dün de Ankara Valiliği’nin her türlü LGBTİ eylem ve etkinliğini yasaklaması üzerine bir film gösterimine daha elektrik kesintisiyle engelleme girişiminde bulunulmuştu. 

Bu akşam saatlerinde elektiriklerin kesilmesinin yanı sıra diğer toplulukların da etkinlikleri iptal edildi. Üniversite Genel Sekreterliği'nden gelen kararla herkes bölümlerinden çıkarıldı. Özel güvenlik görevlileri film gösterimini engellemek için sınıfın önüne geldiler ancak öğrenciler girişe kurdukları barikatla onları engelledi. Bunun üzerin özel güvenlik görevlileri geri çekildi. Öte yandan ODTÜ'nün Eskişehir Yolu'nda bulunan A1 kapısında TOMA ve çevik kuvvet bekletildi. 

Yüzlerce ODTÜ öğrencisi üniversite yönetiminin yasaklarını protesto etmek için Fizik bölümü önünde toplandı. Öğrenciler ellerinde gökkuşağı bayrakları ve dövizlerle, rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti. 

Ardından yurtlar bölgesine giden öğrenciler yurtları dolaştı."Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz", "Nefrete inat yaşasın hayat", "Özgür kadın özgür kampüs", "Cinsiyetçi değil cinsiyetsiz yurtlar" sloganları atıldı. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Hiçbir şiddet karanlıkta kalmayacak’

SONRAKİ HABER

Muğla'da depremden sonrası halk geceyi sokakta geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...