24 Kasım 2017 20:46

Işık İkizlioğlu davasının ilk duruşması görüldü

İzmir'in Dikili ilçesinde boşandığı eşi tarafından başına çekiçle vurularak öldürülen Işık İkizoğlu davasının ilk duruşması bugün görüldü.

Paylaş

İzmir'in Dikili ilçesinde geçtiğimiz Mayıs ayında boşandığı eşi Yahya Cengiz Küçük tarafından başına çekiçle vurularak öldürülen Işık İkizoğlu davasının ilk duruşması bugün görüldü.

İzmir'in Dikili ilçesinde geçtiğimiz Mayıs ayında boşandığı eşi Yahya Cengiz Küçük tarafından başına çekiçle vurularak öldürülen Işık İkizoğlu davasının ilk duruşması bugün Bergama Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanık Yahya Cengiz Küçük hazır bulunurken, İzmir Barosu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu müdahil olarak katıldı. 

Duruşma ilk olarak tutuklu sanık Küçük’ün ifadesinin alınmasıyla başladı. Küçük, İkizoğlu'nun yaşam tarzından rahatsızlık duyduğu iddiası ile tartıştıklarını aktardı. İkizoğlu ve ablasının ahlaksız alışkanlıklarının ve davranışlarının olduğunu ileri sürdüğü savunmasında sanık Küçük, kızını korumak için uğraştığını iddia etti. Savunmasında ağlayarak “Pişmanım çok uyarmıştım. Şoktaydım hatırlamıyorum” seklinde ifadelerde bulunan Küçük, mahkemenin, “Bu zamana kadar neden susma hakkini kullandın” sorusuna ise yine “Şoktaydım” cevabini verdi. 

Olay günü önce dışarıda konuştuklarını sonra eve geçerek tartışmaya başladıklarını iddia eden Küçük kendisinin arbede sırasında düştüğünü ve yerden çekici bulduğunu söyleyerek, gerisini hatırlamadığını ifade etti. Çekicin yerde nasıl bulunduğu sorusuna ise Küçük, “Evde zaten araç gereç bulunurdu” seklinde yanıt verdi.

Müşteki avukatlarının “Madem kötü yaşam tarzı olan bir kadındı neden çocuğun vekaleti almak için bir çaban olmadı” sorusuna ise Küçük, İkizoğlu ile konuşup anlaşmayı tercih ettiğini iddia etti. Sanık ifadesinden sonra tanıklarının dinlenmesine geçildi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Eğitim emekçilerinden Beşiktaş-Kadıköy vapurunda eylem

SONRAKİ HABER

Metal işçisi kadınlar şiddete hayır dedi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...