24 Kasım 2017 20:25

Londra’nın merkezindeki Oxford Circus metrosunda panik

İngiltere londar'daki Oxford Circus metro istasyonunda yaşanan panik üzerine önlemler artırıldı. Polisin yaptığı inceleme sonrası metro tekrar açıldı.

Paylaş

İngiltere'nin başkenti Londra'da Oxford Circus metro istasyonunda yaşanan paniğin ardından bölgede güvenlik önlemleri arttırıldı. İngiliz polisinin müdahalesi ve incelemeleri sonrası istasyon tekrar açıldı.

Londra’nın en kalabalık metro istasyonlarından biri olan Oxford Circus’ta yaşanan olaydan dolayı bölge, polis tarafından kordona alındı. Akşam saatlerinde, görgü tanıklarının ifadelerine göre iki el silah atışı olduğu ve bundan dolayı binlerce insanın olduğu istasyon ve etrafında büyük panik yaşandı. Yaralı ve ölümler konusunda polis bilgi vermezken, kimsenin bölgeye gelmemesinin çağrısını yaptı.

Saat 16.37’de olayın olduğu belirtilirken, olayın terör saldırısı olup olmadığı üzerinde duruluyor. Ulaştırma polisi ve Londra Metropolitan Polis teşkilatları Bond Street istasyonu da dahil bir çok sokağı ve istasyonu kapattı.

BBC merkez binasının da çok yakın olduğu Oxford Circus, aynı zamanda İngiltere’nin en büyük alış-veriş merkezlerinden birine sahip. Cuma alış-verişinden dolayı da olağan üstü kalabalık olan bölgede polis kontrolü sağladığı haber veriliyor.

Polis, olayın detaylarına ilişkin bilgi vermezken bölgenin güvenlik kordonu altına olduğu belirtti. Londra polisinden yapılan ortak açıklamaya göre ise bölgede ateş edildiğine dair herhangi bir delilin bulunmadığı kaydedildi.

Londra Ambulans Hizmetleri, ihbarın ardından bölgeye 3 itfaiye aracı ile 15 itfaiye erinin gönderildiğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Kayyım önceki ay işe aldığı 100 işçiyi işten attı

SONRAKİ HABER

Eğitim emekçilerinden Beşiktaş-Kadıköy vapurunda eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...