24 Kasım 2017 20:21

Kayyım önceki ay işe aldığı 100 işçiyi işten attı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinde (DİSKİ) Ekim ayında işe alınan 100 işçi işten çıkarıldı.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinde(DİSKİ) çalışan 100 işçi işten çıkarıldı. Ekim ayında DİSKİ’de işe alınan 100 işçi kayyım tarafından işten çıkarıldığı iddia edildi. Hiç bir gerekçe gösterilmeden çıkartılan işçilerin yerine kayyımın kendine yakın isimleri işe alacağı iddia edildi. 

Ekim ayında iş başı yapan işçiler 9 Kasım’da DİSKİ kapısına asılan ve “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi MED A.Ş” adıyla yayınlanan liste ile işten çıkarıldığını öğrenen işçiler çıkış nedenleri öğrenmek için muhatap bulamadı. Kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkarılan işçilerin belediye önünde yapmak istedikleri açıklamaya polis OHAL gerekçesiyle izin vermedi. İşçiler, belediye yetkilileri ile de görüştürülmedi. Polis tarafından işçilere yapılan açıklamada işten çıkarımlarla belediyenin ilgisinin olmadığı iddia edildi. Belediye önünde beklemesine izin verilmeyen işçiler çevreye dağıtıldı. Bunun üzerine işçilerin seçtikleri temsilciler valiliğe görüşmeye gitti. Valilikte yaptıkları görüşmede çalıştıkları yerin belediyenin sorumluğunda olan bir yer olduğu için kendilerinin bir şey yapamayacağı söylendi. 

‘MADEM İŞTEN ÇIKARILACAKTIK NEDEN İŞE ALINDIK?​’

Yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca işçiler belediye binası yakınındaki çay ocağında açıklama yaptı. İşten çıkarılan işçiler adına açıklamayı yapan İdris Kaya, DİSKİ kapısına asılan listeyle işten çıkarıldıklarını öğrendiklerini söyleyerek, şunları söyledi: “09.11.2017 tarihinde kapıya asılan listede ‘ Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi MED A.Ş tarafından 08.11.2017 tarihi itibariyle çıkışı verilen personel listesi’ diye bir yazı ve altında isim listesi gördük. Hiçbir gerekçe sunulmadan listeye göre toplu bir şekilde işten çıkarıldık. Kendimiz ve ailelerimiz büyük bir şok yaşadık. Bütün çabalarımıza rağmen işten çıkarıldığımız günden bu yana hâlen hiçbir sebep gösterilmiş değil. Hiç birimiz bilgilendirilmedik. Öncelikle onca güvenlik soruşturmasından ve mülakattan geçmiş mesleki olarak uygun görülen bizlerin işine neden son verildiğini öğrenmek en doğal hakkımız. Bu soruların muhatabı Büyükşehir Belediye Başkanı’dır. Madem birkaç gün çalıştırılıp çıkarılacaktık neden işe alındık? Kimimiz evliyiz kimimiz DİSKİ’de işe başlayacağı için önceki işinden çıktı. Hepimizin bakmakla yükümlü olduğu aileler var. 100 kişinin ve ailelerinin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz” dedi.(Diyarbakır/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İsveç’de kilise çalışanı kadınlardan tacize karşı çağrı

SONRAKİ HABER

Londra’nın merkezindeki Oxford Circus metrosunda panik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...