24 Kasım 2017 09:55

Dikili Kadın Platformu: Kadın katline seyirci kalmayalım

Dikili Kadın Platformu, eski eşi Yahya Cengiz Küçük tarafından başına çekiçle vurularak öldürülen Işık İkizoğlu davası öncesi basın açıklaması yaptı.

Paylaş

İzmir'in Dikili ilçesinde geçtiğimiz Mayıs ayında boşandığı eşi Yahya Cengiz Küçük tarafından başına çekiçle vurularak öldürülen Işık İkizoğlu'nun bugün başlayacak davası öncesi kadınlar basın açıklaması düzenledi. Dikili Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar "Erkek adalet değil gerçek adalet" yazılı pankart açtı.

Basın metnini Dikili Kadın Platformu adına Bilge Demir okuyarak, "Uzaklaştırma cezası alan eşleri ve yakınları tarafından katledilen kadınlarımız devlet tarafından korunması gerekirken ceza almış bir kişi nasıl bu kadar rahatça dolaşıp 10 yaşındaki kızını annesiz bırakacak katliamı gerçekleştirir" dedi. "Kadınların katledilmesine seyirci kalmayalım" diyen Demir, "Her güne en az iki kadın katli düşüyorken, kadın ve kız çocuklarının tacize ve tecavüze uğrama oranları katbekat artıyorken, kadınları dinlemek koruyucu önleyici yasalar çıkarmak yerine ısrarla ve inatla tecavüzde rıza aranmasını, haksız tahrik indirimi uygulanmasını, müftülere nikah yetkisi verilmesine ısrarla ve inatla hayır diyoruz" dedi.

Açıklamadan sonra kadınlar Bergama Adliyesi'nde görülecek davaya katılmak için yola çıktı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmenler, Bakanlık önünde 'iş güvencesi' istedi

SONRAKİ HABER

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa