24 Kasım 2017 08:13
Son Güncellenme Tarihi: 24 Kasım 2017 11:24

Adıyamanlı tütüncülere polis saldırdı çok sayıda gözaltı var

Adıyaman’da eylem yapan tütün üreticisi binlerce kişiye polis cop ve tazyikli suyla saldırdı. Çok sayıda yurttaş gözaltına alındı. 

Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na sevk edilen Torba Yasa'da bulunan ve makaron veya sigara kağıdına ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün doldurarak satanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasını öngören düzenlemeye tepki gösteren Adıyaman'daki tütün üreticileri ve satıcılarına polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Muhabirliğimizi yapan Serhad Buğdaycı da gözaltında. Valilik, grup arasında provakatörler olduğunu öne sürerek polis saldırısını savundu. Valiliğin skandal açıklamasında "Kitle içerisinde bulunan yüzleri maskeli bazı provokatörler, güvenlik güçlerine gaz bombası ve taşlarla saldırdı" ifedeleri kullanıldı.

Adıyaman Belediyesi önünde bir araya gelen binlerce kişi, buradan Adıyaman Valiliği'ne yürümek istedi. Ancak kitleyi engelleyen polis, cop ve tazyikli su ile saldırdı, onlarca kişi yaralandı. Saldırının ardından kitle ara sokaklara dağıldı. Polis saldırısının devam ettiği kentte, onlarca kişi yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. 

Adıyaman tütün
Polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 

MUHABİRLİĞİMİZİ YAPAN BUĞDAYCI DA GÖZALTINDA

Polis saldırısında, muhabirliğimizi yapan Serhat Buğdaycı da gözaltına alındı. Telefonla ulaştığımız Buğdaycı, 30-40 kişiyle birlikte otobüste bekletildiklerini bildirdi.

Emniyete götürülen Buğdaycı, işlemlerinin ardından 28 Kasım tarihinde serbest bırakıldı.

CAMİYE DE SALDIRI

Adıyaman tütün
Polis saldırıda cop da kullandı. 

Ayrıca polisin Cuma Namazı'nı kılmak için camide bulunanlara da tazyikli su ile saldırdığı belirtildi.

VALİLİKTEN SKANDAL SAVUNMA: 'GÜVENLİK GÜÇLERİNE GAZ BOMBASIYLA SALDIRDILAR'

Polisin yurttaşlara saldırısı (Fotoğraf: DHA)

Adıyaman Valiliği, saldırı sonrası yaptığı açıklamada grup arasında yüzlerini gizleyen bazı şahısların güvenlik güçlerine gaz bombası ve taşlarla saldırdığını öne sürdü. Valiliğin skandal savunması şöyle:

"Yapılan bu eylemin, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında, Valilikten izin alınmadan yapıldığı; bu eylemin durdurulması noktasında güvenlik güçlerinin bütün ikazlarına rağmen, bazı provokatörlerin eylemi kendi amaçları doğrultusunda provoke ettiği, kentin ana yollarını trafiğe kapatarak, aynı zamanda kentin değişik noktalarında birleşerek, belirli gruplar halinde yasadışı sloganlar atıp Valiliğe yürümeye çalıştıkları görülmüştür.

Güvenlik güçlerinin yasa dışı olan bu yürüyüşü sonlandırmaları için bütün iyi niyetli uyarı ve ikazlarına rağmen, kalabalık kitle içerisinde bulunan yüzleri maskeli bazı provokatörlerin güvenlik güçlerine gaz bombası ve taşlarla saldırmaları üzerine bazı güvenlik güçleri yaralanmış, göstericilerin saldırgan tavırlarını sürdürmeleri üzerine müdahale edilmiştir. Güvenlik güçlerimiz, sağduyulu davranarak olayları büyümeden kontrol altına almıştır. Bu eylemde, yasal bir zemini olmayan tütün ekimi ve ticaretini üretici lehine düzenleyen kanun tasarısını bahane ederek, huzur ve hoşgörü kenti olan ilimizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan provokatörlere destek vermeyen gerçek tütün üreticileri ile Adıyamanlı hemşehrilerimize gösterdikleri sağduyudan dolayı teşekkürü bir borç biliyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sektörel güven de dipte 

SONRAKİ HABER

İşçilerin kontrol ettiği trafo patladı: 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...