24 Kasım 2017 08:22

Sektörel güven de dipte 

İnşaat sektörünün ardından, hizmet ve perakende sektörlerinde de güven endeksleri gerileyerek 'kötümser düzeye' düştü.

Paylaş

Tüketici güveninin ardından sektörel güven de düşmeye devam ediyor. 

İnşaat sektörünün ardından, hizmet ve perakende sektörlerinde de güven endeksleri gerileyerek kötümser düzeye düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, hizmet sektörü güven endeksi 99.7, perakende ticaret sektörü güven endeksi 99.9 ve inşaat sektörü güven endeksi 82.4 düzeylerine geriledi.

Sektörel güven endeksleri 0-200 aralığında değer alabiliyor ve endeksin 100’den büyük olması sektörün mevcut ve gelecek döneme ilişkin iyimserliğini, 100’den küçük olması ise kötümserliğini gösteriyor.

Verilere göre, mevsimsel faktörlerden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi, son üç aylık dönemde girişim yöneticilerinin iş durumunun iyileştiği ve hizmetlere olan talebin arttığını düşünen girişim yöneticilerinin sayısının azalmasıyla, bir önceki ayın 101.1 değerine göre yüzde 1.4 düşüşle 99.7 değerine düştü.

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi kasım ayında yüzde 3.9 azalarak 99.9 değerine geriledi.

Bu düşüş; son üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların” arttığını ve “mevcut mal stok seviyesinin” mevsim normallerinin altında olduğunu değerlendiren girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. Gelecek üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların” artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısı ise arttı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu, konferansının iptal edilmesine tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Adıyamanlı tütüncülere polis saldırdı çok sayıda gözaltı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...