24 Kasım 2017 07:54

Milli Eğitim, Öğretmenler Günü için camide mevlit okutacak

İzmir'in Bergama ilçesinde milli eğitim müdürlüğü Öğretmenler Günü dolayısıyla camide yapacağı mevlite katılım sağlanması için okullara yazı yolladı. 

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz okullara gönderdiği yazı ile ilçedeki Öğretmenler Günü etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Yazıda, kaymakamlık tören alanı ve Bergamalı Kadri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin salonundaki etkinliğe eksiksiz katılımın sağlanması istendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kiraz, Öğretmenler Günü etkinliği kapsamında ilçedeki Kurşunlu Camisi'nde mevlit programı yapılacağının da bilgisini verdi. Kiraz bu etkinlik için de katılım çağrısı yaptı. 

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Mevlit etkinliği ile ilgili Evrensel’e açıklamada bulunan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç öğretmenlerin bir yazı ile camideki etkinliğe davet etmenin resmi bir dayanağının olmadığını belirterek, “Bu eğitimi tarikatlara bırakmanın bir sonucudur. 12 Eylül'ün ürünü olan ve bizim asla kabul etmediğimiz 24 Kasım'da bile ne hükümet ne de tarikatlar Atatürk'ün ismine ve laik eğitime tahammül edemiyor. Camiye gitmeyen öğretmenin öğretmenler günü kutlanmak bile istemiyor. Biat eden öğretmen yaratılmak isteniyor. Bunun laik eğitimle alakası yok. Kabul edilemez. Milli Eğitim suç işliyor. Bu konuda suç duyurusunda bulunacağız" dedi. 

KİRAZ AKP'DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU

Nuri Kiraz, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Bergama'da AKP'den belediye başkan aday adayı oldu ancak gösterilmedi. Referandum öncesinde sosyal medyada yaptığı 'evet' çağrıları ile de gündeme gelen Kiraz CHP için de 'Cumhursuz Halt Parçası' benzetmesinde bulunmuştu.

ÖNCEKİ HABER

İETT Genel Müdürü Arif Emecen görevden alındı

SONRAKİ HABER

BES: Düşük ücret ve baskı, yargı emekçilerinin kaderi değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...