24 Kasım 2017 05:23

Savcı koltuğu boşalttı, yerine eşi geçti

Görevinden uzaklaştırılan Bakırköy Cezaevi hekimi Çetiner’in yerine, Çetiner hakkında soruşturma yürüten savcının eşi getirildi.

Paylaş

'FETÖ' ve 'DHKP/C' üyesi olduğu iddiasıyla bir süre tutuklu kalan ve görevinden uzaklaştırılan Bakırköy Cezaevi hekimi Alp Çetiner’in yerine, soruşturmayı yürüten savcının eşi getirildi.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, "FETÖ" ve "DHKP/C" üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan ve geçen aylarda tahliye edilen Bakırköy Cezaevi hekimi Alp Çetiner’le ilgili soruşturmayı yürüten dönemin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner’in doktor olan eşi Nermin Aydıner’in, yaklaşık bir ay önce Çetiner’in yerine atandığı ortaya çıktı. İstanbul Tabip Odası (İTO) avukatı Meriç Eyüboğlu, bu olayın hukukun kâğıt üzerinde kaldığını gösteren çarpıcı bir örnek olduğunu söyleyerek, “Soruşturma savcısı sizi FETÖ ile ilişkilendirecek, hakkınızda tutuklama kararı çıkacak. Sizden boşalan koltuğa eşi oturacak. İşte yeni Türkiye” dedi.

Ömer Faruk Aydıner, geçen günlerde vekâleten yürüttüğü Adalet Bakanlığı müsteşar yardımcılığı görevine asaleten atanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan 'Şam'la temas' yanıtı: Siyasetin kapıları açık

SONRAKİ HABER

Çalıştığı inşaatın asansör boşluğuna düşen işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...