24 Kasım 2017 04:00
Son Güncellenme Tarihi: 24 Kasım 2017 08:51

Türkiye'den iklim manzaraları

Van'da 1 günlük kar tatili ilan edilirken, Bitlis'te 51 köy yolu ulaşıma kapandı. Muğla'da ise objektiflere deniz, kum ve güneş fotoğrafları yansıdı.

Paylaş

Yurdun büyük bölümünde soğuk ve kar yağışı etkisini göstermeye başlarken bir bölümünde ise hala güneşli günler devam ediyor. Van'da Valiliik tarafından 1 günlük kar tatili ilan edilirken, Bitlis'te 51 köy yolu ulaşıma kapandı. Muğla'da ise objektiflere deniz, kum ve güneş fotoğrafları yansıdı.

Van'da okullar şiddetli kar yağışı nedeniyle tatil edildi. Kar tatilini Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, sosyal medya hesabından duyurdu. Vali Zorluoğlu, twitterda paylaştığı mesajda, "Değerli öğretmen ve öğrencilerimiz, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerinde eğitim öğretime 24 Kasım 2017 Cuma günü için 1 gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

Vali Zorluoğlu, olumsuz hava şartlarından dolayı kamuda çalışan hamile ve engelliler için de 1 günlük idari izin verildiğini açıkladı.

YOLLAR KAPANDI

Kar yağışı

Kar yağışıyla tipinin devam ettiği Van ve çevresinde, 348 mahalle ve mezranın yolu da ulaşıma kapandı. Kara yolları ile büyükşehir belediyesinin karla mücadele ekipleri, kapanan mahalle ve mezra yollarının açılması için yoğun çalışma başlattı.

Öte yandan kara hazırlıksız yakalanan çok sayıda araç, yollarda mahsur kaldı. Kış lastiği takmayan araçların buz pistine dönen yollarda kayması, trafiğin aksamasına neden oldu. Uçak seferleriyle ilgili ise yetkililer, henüz bir iptalin söz konusu olmadığını; ancak hava şartlarına göre rötar yaşanabileceğini belirtti. 

BİTLİS'TE 51 KÖY YOLU, ULAŞIMA KAPANDI

Bitlis'te dün başlayan kar yağışı, bugün de aralıklarla sürdü. Yoğun kar yağışı nedeniyle 51 köy yolu, ulaşıma kapanırken, kar kalınlığı, merkezde 10, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye ulaştı. Karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarını açmak için çalışma başlatırken, meteoroloji yetkilileri ise kar yağışının bugünden itibaren bölgeyi terk edeceğini ve hava sıcaklığında önemli bir düşüş yaşanacağını söyledi.

AKYAKA'DA GÜNEŞLİ GÜNLER

Güneş

 

Yurdun büyük bölümünde soğuk ve kar yağışı etkisini göstermeye başlarken Muğla'nın Ula ilçesinin Akyaka Mahallesi'nde güneşli günler sürüyor. Sahillerdeki görüntüler yaz mevsimini aratmadı.

Hava sıcaklığının 19, deniz suyu sıcaklığının 18 derece olduğu Akyaka'da sahillerde renkli görüntüler ortaya çıktı. Mavi ile yeşilin buluştuğu Akyaka, günübirlik tatilcilerin akınına uğradı. Sahildeki kafeterya ve restoranlarda hareketlilik yaşanırken, sahil boyu da yürüyüş yapan ve bisiklete binenlerle doldu. Büyük bölümü Alman ve Danimarkalı turistlerde güneşli havayı görünce üzerlerini çıkartıp, sahilde güneşlendi. Akyaka'da su sporları işletmeciliği yapan Özgür Ceylan, 17 aylık oğlu Ali Demir Ceylan ile güneşli havanın tadının kanoyla gezerek çıkartırken, "Birkaç güne kadar yağmur bekliyoruz. Kışın böyle güzel bir havayı bulunca değerlendirelim istedik" diye konuştu.

Muğla'da pazartesi gününden itibaren yağışlı havanın beklendiği ve hafta ortasına kadar etkisini sürdüreceği bildirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Brezilyalı Robinho'ya 9 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

Ankara Tabip Odası: Gülmen ve Özakça için ölüm riski var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...