23 Kasım 2017 20:05

KESK: Kadınları hayatlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz!

KESK Ankara Şubeler Platformu üyesi kadınlar, 25 Kasım kapsamında müftülük yasasının geri çekilmesini talep ederek, alanlarda olacağını duyurdu.

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu üyesi kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısının geri çekilmesini talep ederek konu hakkında Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara Şube binasında basın toplantısı düzenledi. 
 
AKP iktidarının halk iradesinin yüklediği sorumlulukla yasama faaliyetini toplumun gerçek ihtiyaçları temelinde gerçekleştirmesi gerektiğini belirten BES 1 No’lu Şube Kadın Sekreteri Neslihan Kırmızıgül, bu yetkiyi AKP’nin kendi ideolojisini tahkim etmek amacıyla kullandığını belirtti. İktidarın meclisi işlevsiz hale getirerek yasa çıkardığının altını çizen Kırmızıgül, “Söz konusu kadınlar olunca her türlü anti demokratik süreci işletmekten geri durmayan siyasal iktidar, oluşturmak istediği yeni rejimi kadın emeği, bedeni ve kimliği üzerinden inşa etmeye çalışmaya, bu hedefle yasalar çıkarmaya devam ediyor” dedi.

'OHAL KADIN KAZANIMLARINA SALDIRILARI HIZLANDIRDI'

“Müftülük Yasası” olarak bilinen Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın yasalaştığına dikkat çeken Kırmızıgül, kadınların, türlü mücadele ile elde ettiği kazanımların AKP’nin sistematik saldırılarının hedefinde olduğunu kaydetti. Siyasal iktidarın, cinsiyetçiliği her geçen gün derinleştirdiğini vurgulayan Kırmızıgül konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birçok alanda olduğu gibi OHAL, kadın kazanımlarına olan hoyrat ve kastî saldırılarının artırmasında ve hızlanmasında fırsat olarak kullanılmaktadır. Bu yasa, kadınlara danışılmadan, kadınların görüşleri alınmadan, kadınların gerçek ihtiyaçları gözetilmeden ve kadınların her türlü itirazına rağmen hazırlanmıştır. Gündeme geldikten sonra kadınların, yasaya karşı geliştirmek istediği itirazlar pek çok yerde polis şiddeti ile engellenmek istenmiş, buna rağmen kadınlar seslerini bulundukları her yerden duyurmaya devam ederek düzenlemenin pek çok kez alt komisyona geri gönderilmesini sağlamışlardır”

'BU YASAYI TANIMIYORUZ'

Müftülük Yasa’sının Medeni Kanun ile düzenlenmiş alanlarının, dini bakış açısı ile yeniden şekillendirilmeye çalışıldığını ve kadınlar ile çocukların kanun tarafından korunan haklarının gasp edildiğini ifade eden Kırmızıgül, “Çocuk hakları sözleşmesine açık bir saldırı niteliğindedir. Bu yasayı tanımıyoruz. Bize sorulmadan hayatlarımız hakkında karar verilmesini kabul etmiyoruz. KESK’li kadınlar olarak; müftülük yasası biz kadınlar açısından hükümsüzdür. Geri çekilsin diyoruz “ şeklinde konuştu.

'KADINLARI HAYATLARINA SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Yasayı geri çekene kadar mücadeleye devam edeceklerini; çocuk istismarını, tacizi, tecavüzü ve kadına yönelik her türlü şiddeti arttıracak bu uygulamayı iptal ettirmek üzere bu yasanın peşine düşeceklerini söyleyen Kırmızıgül, “Tüm kadınları hayatına ve haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.
 
Açıklamanın ardından kadınlar 25 Kasım eylemine çağrı yaparak tüm kadınları alanlara davet etti. (Ankara/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ağrı’da köy imamı kafasından vurulmuş halde bulundu

SONRAKİ HABER

Tükel: Büyük hastane verimli hastane demek değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa