23 Kasım 2017 15:37

Van Ermenilerinin kıyafetleri Beyoğlu’da sergilenecek

'Yadigar-a Akhtamar’ sergisi 27 Kasım’da Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi Sanat Galerisinde açılacak.

Paylaş

Kostüm Tasarımcısı Julia Mutlu’nun tasarladığı 19 kıyafetin, Fotoğraf Sanatçısı Aytaç Selçuk tarafından çekilen fotoğraflarından oluşan 'Yadigar-a Akhtamar’ isimli sergi, 27 Kasım’da Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi Sanat Galerisinde açılacak.  

Sanat Tarihçisi Şeyhmus Taş’ın editörlüğünü yaptığı proje 40’ı aşkın fotoğraftan oluşuyor.

Sergi, Eski Van Şehri, Gevaş, Çatak, Bahçesaray, Erciş, Muradiye, Edremit, Gürpınar ve Başkale gibi ilçeler ve Van kültürünün başka yayılma alanlarından Malazgirt ve Yüksekova’daki eski manastır, kilise, mezarlık ve sivil mimari gibi alanlarda çekilen fotoğraflardan oluşuyor. 

Fotoğraf Sanatçısı Aytaç Araz Selçuk unutulan kültürel değerleri arşivlemek amacıyla bir seri halinde fotoğraf sergileri gerçekleştirecek.

Selçuk, serinin ilk etabında, Van’da izleri bulunan Türkmen, Ermeni, Kürt, Asuri, Êzidî, Kurhesin toplumlarının geleneksel kıyafet kültürlerini yine Van’da çekerek kültürel zenginliklerimizi tarihsel ve doğal mekanlar eşliğinde göstermeyi hedefliyor.

Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi Sanat Galerisinde, 27 Kasım Pazartesi akşamı 18:30’da açılacak olan sergi, 10 Aralık tarihine kadar sanatseverlerle buluşacak.

Yadigar-a Akhtamar

Yadigar-a Akhtamar

Yadigar-a Akhtamar

(Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Selim Güventürk'ten ‘dünyası yok olan insanların serüveni’

SONRAKİ HABER

Yolculuk esnasında bir şey okurken neden midemiz bulanıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...