23 Kasım 2017 14:38

Roboski ailelerinin adalet arayışı 308. haftasında

Roboski'de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 yurttaşın aileleri, eylemlerinin 308’inci haftasında adalet talebini tekrarladı.

Paylaş

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde savaş uçaklarıyla yapılan bombardıman sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, adalet arayışının 308’inci haftasında bir araya gelerek açıklama yaptı.

Roboski aileleri, yakınlarını kaybettikten sonra adalet arayışı için her hafta bir araya gelerek açıklama yapıyor. 

Yakınlarının mezarlarını ziyaret ettikten sonra Roboskîli aileler adına açıklama yapan Veli Encu, “Roboskîli aileler olarak 308 haftadır mezarlıkta bir araya geliyor ve aynı talebi tekrarlıyoruz. Roboskî için adalet için failler yargılansın. Ama ne yazık ki 308 haftadır talebimiz karşılık bulmuyor, yetkilerin bizlere en başından verdiği sözlerin hiç biri tutulmadı” dedi. 

‘SORUMLULAR CEZALANDIRILMADIKÇA ÖFKEMİZ TAZE KALACAK’

Bugün Roboskî benzeri katliamların devam ettiğini beliren Encu, “Cenazesi günlerce sokakta bırakılan Taybet Ana, buzlukta gömülemeyen Cemile Cağırga, anne kucağında vurulan Miray bebek, 13 yaşında 13 kurşunla öldürülen Uğur Kaymaz ve cansız bedenleri ile katır sırtında taşınan Roboskîli çocukların acısı çok taze. Bu acıların sorumluları cezalandırılmadıkça acı da öfkede hep taze kalacak ve asla unutulmayacak. Şu gerçektir ki ülkenin yarısı kayıpların mezarı ile kaplı. Faili meçhullerin normalleştiği, hiçbir faili meçhul cinayet için hesap sorulmayan ve cinayetleri işleyenlerin ise ödüllendirildiği bir ülke de adalet sağlamak bir hayal neredeyse” şeklinde konuştu. 

‘MİLLETVEKİLİMİZ HUKUKSUZCA CEZAEVİNDE TUTULUYOR’

Şırnak Milletvekili Ferhat Encu’nun 384 gündür hukuksuz bir şekilde Kandıra Cezaevinde tutulduğunu ifade eden Encu, “Örgüt propagandası suçundan verilen ve Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nce onaylanan cezanın kesinleşmiş ve temyiz edilemez olmasına karşın Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı’nın “örgüt üyeliği” suçundan ceza verilmesi talebiyle karara itiraz etmesi tüm boyutları ile skandaldır. Kanun maddesi bu kadar açık iken bu hukuksuz yola başvurulunca akla tek bir soru geliyor: yoksa birilerinin talimatı mı yerine getiriliyor? Roboskîli Aileleri olarak katliamda hayatını kaybeden yakınlarımız için adalet mücadelesi verdiğimiz gibi Ferhat Encu için de mücadele edeceğiz. Bombalarla katletseniz de, cezaevine atsanız hak arama mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: Öğretmenlerin sorunlarına kalıcı çözüm bulunsun

SONRAKİ HABER

Selim Güventürk'ten ‘dünyası yok olan insanların serüveni’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa