23 Kasım 2017 14:29

Eğitim Sen: Öğretmenlerin sorunlarına kalıcı çözüm bulunsun

Eğitim Sen Manisa Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada öğretmenlerin sorunlarına kalıcı çözümler bulunmasını talep etti.

Paylaş

Eğitim Sen Manisa Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Şube Başkanı Metin Demirel imzasıyla yayınlanan açıklamada öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekildi. 

OHAL ve KHK'lerle birlikte haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen 113 bin 440 kamu görevlisinden 40 bin 260'ının MEB ve yükseköğretim kurumlarından olduğu hatırlatan Demirel, "Hükümet çıkardığı bir KHK maddesiyle, yıllardır arzuladığı ama bir türlü yaşama geçiremediği sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını da yaşama geçirdi. Darbeden buyana atanan 38 bin sözleşmeli öğretmene, 'hükümet memuru' gibi hareket etmezlerse işten atılma yolu açıldı. Ayrıca hiçbir güvencesi olmadan çalışmak zorunda bırakılan; işten atılması müdürün iki dudağı arasına sıkışmış olan yaklaşık 100 bine yakın ücretli öğretmene görev verildi" dedi.

İnsanca yaşama ve çalışma koşulları istediklerini belirten Demirel, "Öğretmenlerin yüzde 80’i borçlu yaşamak zorunda bırakılırken, en az üçte ikisi geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda bırakılıyor. İktidar, kaşıkla verdiği maaş zamlarının daha fazlasını kepçeyle geri alıyor. Eğitim-öğretim sürecinin emektarları olan yardımcı hizmetliler ve memurların durumu ise çok daha vahim durumda" ifadelerini kullandı.  

"Sözleşmeli,ücretli öğretmenlik gibi her türlü güvencesiz istihdam uygulamalarına esnek, kuralsız ve angarya çalışmaya son verilmeli, kamu emekçilerinin grevli toplusözleşme hakkı önündeki engeller kaldırılmalı, gerçek bir toplusözleşme düzenin yaratılması sağlanmalıdır" diyen Demirel, ataması yapılmayan öğretmenlerin sorunlarına da değinerek, 24 Kasım'da göstermelik kutlamalar yerine öğretmenlerin sorunlarına kalıcı çözümler istedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şair Atilla Yüceak’a Cumhurbaşkanına hakaretten hapis cezası

SONRAKİ HABER

Roboski ailelerinin adalet arayışı 308. haftasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...