23 Kasım 2017 13:36

Şair Atilla Yüceak’a Cumhurbaşkanına hakaretten hapis cezası

Daha önce Cumhurbaşkanına hakaretten 1 yıl 6 ay hapis cezası alan Şair Atilla Yüceak’a aynı suçlamayla 1 yıl 5 ay daha hapis cezası verildi. 

Paylaş

Oylum DİKMEN
Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Şair ve Yazar Atilla Yüceak, Cumhurbaşkanına hakaretten 1 yıl 5 ay hapi cezasına çarptırıldı. Daha önce de aynı suçlamayla 1 yıl 6 ayceza alan ve bu cezası ertelenen Yüceak, Evrensel'e konuştu. “Gerçekleri toplumdan saklayamazlar" diyen Yüceak, gerçekleri söylemeye devam edeceğini aktardı.

Sonuçlanan mahkeme kararını değerlendiren Yüceak, yaptığı sosyal medya paylaşımlarının hakaret içermediğini dile getirdi. Yaptığı paylaşımların internet ortamında zaten yaygın bir şekilde dolaşımda olan şeyler olduğunu sözlerine ekleyen Yüceak, “Alınan karar hukuksuzdur. Hiç kimseye ben hakaret etmedim. Ben gönül insanıyım, şairim. Hiç kimseye hakaret etme durumum olmadı, olamaz. Sadece siyasi olarak eleştirilerimiz olmuştur. Sosyal medyada paylaştığım görselde Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, Reza Zarrab ve eski bakanların fotoğrafları vardı. Zaten internet ortamında paylaşılan bir fotoğraftı, altındaki yazı bana aitti” dedi.

‘MÜCADELEME DEVAM EDECEĞİM’

Karara itiraz ettiğini belirten Yüceak, “Ben, bu toplumu ahmak yerine koymayın kandırmayın dedim. Bunun neresinde hakaret var? Ayrıca Bilal Erdoğan ne zaman devlet büyüğü oldu onu merak ediyorum. Karara itiraz ettim ama görünen o ki hükmü ertelenen eski davam ile birleştirecekler. Öğrendiğim kadarıyla İstinat Mahkemelerinden Cumhurbaşkanına hakaret davalarıyla ilgili bozulan bir dava olmamış” ifadelerini kullandı.

Gerçeklerin toplumdan saklanamayacağını vurgulayan Yüceak, “Biz haksızlık etmedik, biz haklıyız. Hakaret etmedik, küfür etmedik. Bu düzen gerçekten kokuşmuş ve çürümüş. Gerçekleri toplumdan saklayamazlar. İçeridede olsam mücadeleme devam edeceğim, biz kazanacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Konut satışları da inişe geçti

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Öğretmenlerin sorunlarına kalıcı çözüm bulunsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...