23 Kasım 2017 10:48

Nihat Zeybekçi'den Reza Zarrab çarkı: Canı cehenneme

2015'te Reza Zarrab'a verdiği ödül sonrası 'Vicdanen de rahatsız olmadım' açıklaması yapan Nihat Zeybekçi, bugün 'Canı cehenneme' diyor.

Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla Mart 2016'dan bu yana tutuklu bulunan Türkiye ve İran vatandaşı Reza Zarrab hakkında, "İtiraf etse ne diyecek, Türkiye’ye ne zararı olur? Ne olursa olsun, canı cehenneme" dedi. Fakat bu açıklamanın basında yer almasının ardından Bakanlıktan yalanlama geldi. Bakanlık “Zeybekci, hiç kimsenin şahsı için kullanmayacağı haberin başlığındaki ifadeleri, adı geçen şahıs için de kullanmamıştır” açıklaması yaptı.

Bakan Zeybekci 2015 yılında Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde Reza Zarrab’a ödül vermişti. 17-25 Aralık sürecinden sonra Zarrab’a verilen ödül tepki çekince Zeybekci, "Bahsi geçen şirket birinci olmuş. O ana kadar bilmiyorduk, bilseydik ne olurdu bilmiyoruz. Ekonomi Bakanı olarak vicdanen rahatsız olmadım" açıklaması yapmıştı. 

nihat zeybekçi ve reza zarrab
Nihat Zeybekçi 2015 yılında Reza Zarrab’a ödül vermişti, gelen tepkiler üzerine de “Ekonomi bakanı olarak ilk kez gördüğüm bir şahıstan, vicdanen rahatsız olmadım" demişti. (Fotoğraf: İdris Tiftikçi/DHA)

HÜKÜMETİN ENDİŞESİ ARTIYOR

Reza Zarrab davası yaklaştıkça Türkiye hükümetinin de telaşı artıyor. Zarrab’ın işbirlikçi olduğuna dair iddialar daha görünür olmaya başladıkça hükümet temsilcileri veya hükümete yakın isimler Zarrab’a dönük tepkisel açıklamalar yapmaya başladı. Daha önce ihracat şampiyonu ödülünü kendi elleri ile Reza Zarrab’a veren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi şimdi ‘canı cehenneme’ ifadesini kullandı. Zarrab Davası ile Türkiye ekonomisine operasyon yapıldığını savundu. Milliyet gazetesinin haberine göre Zeybekci Meclis'te ,“Zarrab’ın itirafçı olmasından bile korkar hale geldik öyle değil mi” sorusu üzerine, “Ne olursa olsun canı cehenneme. Türkiye’ye ne zararı var, bunu anlamıyoruz. Türkiye’ye ne zararı olur ne yapar? İtiraf etse ne diyecek? Ne itiraf edecek ki, Halk Bankası’nın yaptığı işlemlerin hiçbirinde usulsüzlük yok” dedi. Bu açıklamadan bir süre sonra da Bakanlık’tan tekzip geldi. 

BAKANLIK YALANLADI

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci'nin bir basın mensubu ile sohbeti sırasındaki bazı açıklamaları, Milliyet gazetesinde çarpıtılarak ve Sayın Bakan'ın kullanmadığı bazı ifadeler eklenerek haberleştirilmiştir. Bakan Zeybekci, haberi kaleme alan basın mensubuna ‘Söz konusu kişinin sözde itiraflarının ve açıklamalarının hiçbir önem taşımadığını, bunlara bir değer atfedilmemesi gerektiğini, olaya konu işlemlerin Halkbank tarafından legal şekilde yapılması nedeniyle bu tür ifade ve açıklamaların Türkiye'ye hiçbir zarar vermeyeceğini’ aktarmıştır. Ekonomi Bakanı Zeybekci, hiç kimsenin şahsı için kullanmayacağı haberin başlığındaki ifadeleri, adı geçen şahıs için de kullanmamıştır.” denildi.

SELVİ’NİN ZARRAB TELAŞI

Bu arada Hükümete yakın yazarlardan Abdulkadir Selvi de Hürriyet gazetesindeki köşe yazısında Türkiye’ye, Erdoğan’a operasyon yapıldığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı: Zarrab kendini kurtardı ama bu dava Türkiye açısından her geçen gün daha yakıcı hale geliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Siemens çalışanları Berlin‘de protesto gösterisi yaptı

SONRAKİ HABER

Evrensel'e açılan davanın ikinci duruşması görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa