23 Kasım 2017 10:11

Ankara yeni bir kültür merkezine kavuşacak

Ankara’da Mülkiyeliler Birliği'ne ait olan ve eskiden otel olarak kullanılan bina restore edilerek kültür merkezine dönüştürülecek.

Paylaş

Ankara’da Mülkiyeliler Birliği’ne ait olan ve yıllardır kullanılamayan bina restore edilerek kültür merkezine dönüştürülecek. Yüksel Caddesi ile Selanik Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan ve eskiden otel olarak kullanılan tescilli bina için, Koruma Kurulundan gerekli onaylar alındı.
4 katlı binanın içinde, çok amaçlı konferans salonu, sergi salonu, Ankaralıların ve Mülkiyeliler’in yararlanacağı sanat atölyeleri bulunacak.
Mülkiyeliler Birliği, sürecin gelişimine ilişkin bir açıklama yaparak hem kamuoyuna hem de Mülkiyeliler Birliği üyelerine bilgi verdi.
Çankaya Belediyesi de sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Açıklamada, “Kızılay'ın ortasında bir kültür merkezi doğuyor: Mülkiye Kültür Merkezi! Mülkiyeliler Birliği’nin Kızılay’ın en işlek caddesi Yüksel’de yer alan tarihi misafirhanesi, Belediyemiz tarafından yapılacak restorasyon ile kültür merkezine dönüşecek” dendi.

Mülkiyeliler Birliği tarafından yapılan “Mülkiye Kültür Merkezine Kavuşuyor” başlıklı açıklamada “Birliğimizin Selanik Caddesi cephesinde yer alan ve önceki dönemlerde misafirhane ve otel olarak hizmet veren binamız sekiz yılı aşkın bir zamandır kullanılamamaktadır. Bu binanın yeniden camiamıza kazandırılması için göreve başladığımız günden beri Mülkiyeliler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu kararları çerçevesinde sürdürülen çalışmalar sonucunda üyelerimizi bilgilendirmemiz gereken sevindirici bir aşamaya ulaşmış bulunmaktayız” dendi. Sürecin ayrıntılı olarak anlatılmasını ardından açıklamada, Rekonstrüksiyon projesinin hayata geçirilmesiyle uzun zamandır atıl vaziyetteki binanın aynı haliyle ve aynı şekliyle yenilenmiş olacağı ve Mülkiye Kültür Merkezi olarak hizmete sunulacağı belirtildi. 

Açıklamada, sürecin yürütülmesinde Mülkiyeliler Birliği üyelerinin büyük katkısına dikkat çekilerek, “Bu dönemde ilgi ve desteğini esirgemeyerek, zorlu sürecin yürütülmesinde katkı sağlayan üyemiz, 1996 mezunumuz Çankaya Belediye Başkanı Sayın Alper Taşdelen’e özellikle teşekkür etmek gerekmektedir” dendi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Dijitalde Güvenli Reklam Platformu kuruldu

SONRAKİ HABER

İsviçre’de ‘temel gelir’ pilot proje olarak uygulanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...