23 Kasım 2017 04:25

Diyarbakır ve Siirt'te sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Çaldere Mahallesi ve Kaso mezrasında, Siirt'te de 8 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Paylaş

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Çaldere Mahallesi ve Kaso mezrasında yapılacak operasyonlar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan etti. Siirt'te de merkeze ve Baykan ilçesine bağlı 8 mahalle ve köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, “İlimiz Silvan ilçesi mülki sınırları içerisinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir.Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Silvan ilçesine bağlı olan; Çaldere Mahallesi ve Kaso mezrasında ) 23 Kasım 2017 Perşembe günü saat 06.00’dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır.” denildi.

SİİRT'TE DE MERKEZ VE BAYKAN İLÇELERİNDE YASAK

Siirt merkeze ve Baykan ilçesine bağlı 8 mahalle ve köyde, yapılacak operasyonlar nedeniyle bu sabah saatlerinden itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, merkeze bağlı Sarıtepe, Tuzkuyusu, Kayacık, Karakuyu, Çevre ve Ekinli mahalleleri ile Baykan ilçesine bağlı Engin ve Çevrimtepe köyleri sınırları içerisinde yapılacak operasyonlar nedeniyle, mahalle ve köylerde bu sabah saat 05.00'ten itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dolar 3.92 liraya geriledi (23 Kasım 2017)

SONRAKİ HABER

İsviçre'deki Albinen köyüne taşınana 70 bin dolar verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...