23 Kasım 2017 03:35

MEB’in örnek öğretmenleri... Harem selamlık ‘hadis halkası’

MEB’in ‘fark yaratan öğretmenlerin projeleri’ arasında öğrencileri kız-erkek ayırıp ‘hadis halkası’ yapan da var, ‘ümmetin anneleri’ korosunu kuran da

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmenlerin okullarındaki projelerinin yer aldığı “81 İl 81 İyi Örnek Sergisi”ni açtı. ‘Fark yaratan öğretmenlerin projeleri’ arasında öğrencileri kız-erkek ayırarak ‘hadis halkası’ yapan da var, ‘ümmetin anneleri’ korosunun mucidi de...

Cumhuriyet’in haberine göre, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmenlerin okullarındaki projelerinin yer aldığı “81 İl 81 İyi Örnek Sergisi”ni açtı. Öğretmenleri 4 gün Ankara’da, 2 gün de İstanbul’da ağırlayacak olan Bakan Yılmaz, öğretmenlerle tek tek ilgilenerek projelerini dinledi. Başkent Öğretmenevi’nde başarı hikâyeleri ve okullarındaki projelerini sergileyen öğretmenlerin arasında lösemi tedavisi gören öğrenciler için sosyal sorumluluk projeleri geliştiren, sığınmacı öğrencilerin eğitime entegrasyonu üzerine çalışmalar yürüten öğretmenler olsa da, dini etkinliklerle ‘fark’ yaratan öğretmenlerin çoğunlukta olması dikkat çekti.

HADİS HALKASI

Örneğin; Çankırı Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Ahmet Başaran, şehrinden haremlik selamlık “Hadis ve dua etkinliği” ile seçildi. Başaran’ın proje afişinde düzenlediği dini etkinlikler, “Öğrencilerine rol model olma noktasında başarılıdır. Okulda kız ve erkek öğrencilerine ayrı ayrı oluşturduğu kitap okuma grupları ile onların başkanlığını yapmış, okunan kitabın değerlendirilmesine bizzat katılmıştır. Özellikle cuma günleri 2. teneffüs kız öğrencileriyle, 3. sınıfta erkek öğrencileri ile ayrı ayrı hadis halkası programlarını yıl boyunca düzenlemiş ve dua ile sonuçlandırmıştır. Okul pansiyonumuzda nöbetçi olduğu günlerde öğrencilerimize milli ve manevi değerler kazandırmak için farklı okullardaki görev yapan meslektaşları ile öğrencileri buluşturmuştur” ifadeleri ile anlatıldı.

TECRÜBE TRANSFERİ!

Örneklerden birisi de “Ümmetin Anneleri” isimli kız imam hatip lisesi öğrencilerine “valide annelerimizi anlatarak” örnek teşkil etmeyi planlayan, “şiir ve ilahilerle süslenen” program. 24 Kasım’da Anıtkabir’i ziyaret edecek bu öğretmenler, Ankara’daki üniversitelerin eğitim fakültesi öğrencileri ile bir araya gelecek, kampuslarda derse girerek öğretmen adayları ile tecrübelerini paylaşacak.
 

ÖNCEKİ HABER

CNN Türk ile yollarını ayıran Nevşin Mengü, DW Türkçe'de

SONRAKİ HABER

ABD jimnastik takımı eski doktoru, istismardan yargılanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...