22 Kasım 2017 18:39

Samsun’da ormanlık alana ‘dökülen’ beton kaldırıldı

Samsun’un Canik ilçesinde ‘Meşe Tesisleri’ olarak bilinen ormanlık alana dökülen beton, tepkiler üzerine kaldırıldı.

Paylaş

Samsun’un Canik ilçesinde bulunan ve mülkiyeti Orman İşletmesi’ne ait olan ‘Meşe Tesisleri' için belediye tarafından ‘Meşe Orman Park’ projesi hazırlandı.

92 dönüm alan üzerinde uygulanacak proje kapsamında orman arazisinin içine beton yürüyüş yolları yapılırken üzeri ahşap malzemeyle kaplandı. Orman arazisinin bazı bölümlerinde ise toprak zeminin üzeri tamamen betonla kaplandı. Zeminde sadece ağaçların gövdelerinin olduğu kısımları daire şeklinde boş bırakıldı.

Sosyal medya öncelikli tepkiler üzerine Canik Belediyesi bugün geri adım attı. Belediyeye ait iş makineleri ve kamyonlar ormanlık alana getirildi. Yapılan beton yapı, iş makineleriyle sökülerek götürüldü.

Alanda yapılan çalışmayı inceleyen Samsun Çevre Platformu Sözcüsü Mehmet Özdağ şunları söyledi:

“Dün toprağımızın betonla mühürlendiğini bizzat yerinde gördük. Samsun’un akciğerlerine beton doldurulduğunu dün yerinde tespit ettik. Bugün apar topar belediye tarafından yapılan beton yapılar kaldırılıyor. Beton yolların da kaldırılmasını istiyoruz. Ne olur buralara betonla muamele edilmesine seyirci kalmayın bu sese kulak verin. Burada harcanan bir kamu kaynağı da var. Bu konunun da ayrıca tartışılması gerekiyor.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

KESK’li kadınlardan OHAL ve KHK’lere oturma eylemi

SONRAKİ HABER

Ukrayna Donetsk’te bir haftada ateşkesi 270 kez ihlal etti 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...