22 Kasım 2017 18:11

İzmir Kadın Platformu'ndan mahpus kadınlarla dayanışma kartı

İzmir Kadın Platformu, 25 Kasım etkinlikleri kapsamında cezaevindeki kadınlara dayanışma kartları gönderdi.

Paylaş

İzmir Kadın Platformu KESK İzmir Kadın Meclisi’nin çağırısıyla, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında cezaevlerindeki kadınlara dayanışma kartı gönderdi. Karşıyaka Çarşı Postanesi önünde bir araya gelen kadınlar, kartlara duygu ve düşüncelerini yazdı. 

Kartlar gönderilmeden önce kadınlar adına açıklama yapan platform üyesi Beritan Altun, son zamanlarda Elazığ cezaevindeki kadın mahpuslara yönelik şiddeti hatırlatarak, “AKP’nin yeni devlet anlayışıyla kadınları dizayn etme çabasındaki seçtiği pilot bölge besbelli ki Elazığ cezaevi. İçerde dışarıda erkek egemen faşist zihniyet her yerde kadını tecrit etmeye çalışıyor. Dışarıda kadını eve kapatarak, içerde de hücre cezaları ve süngerli odalarla. Bugün her iki alanda da saldırıların özel hedefindekilerin kadın olması bir tesadüf değildir. Dünyada kadın isyanları çığ gibi büyürken AKP diktatörlüğü aslında önce kendisini zorlayana en çok saldırıyor” dedi.

Cezaevlerindeki kadınların dayatmaları ortak mücadele ile püskürteceklerini dile getiren Altun, “Biz de aynı şekilde ortak mücadele ruhumuzla hareket ederek mücadele edeceğiz. Bugün bu dayatmaların üstesinden gelmek bu yapılanların hesabını sormak için 25 kasımda en güçlü sözümüzü sokaklarda söyleyeceğiz. Kadınlara yönelik bu dayatmaların sökmediğini, sökmeyeceğini sokakları meydanları doldurarak göstereceğiz” dedi.

İzmir Kadın Platformunun cezaevindeki kadınlara gönderdiği dayanışma kartı

Açıklamanın ardından kadınlar, dayanışma kartlarını postaya verdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Haydarpaşa Sahaf Festivali: Tren, gar, deniz, vapur ve kitap

SONRAKİ HABER

KESK’li kadınlardan OHAL ve KHK’lere oturma eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...