06 Ağustos 2012 04:10

Bakanlık çok iddialı: Türkiye’ye hiç girmedi’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in cevabına göre Türkiye’de ne GDO’lu tohum üretilmesine izin verildi, ne de GDO’lu ürün ithal edildi! İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker’in yanıtlaması istemiyle GDO’lu ürünlerin Türkiye’ye girişi ve üret

Bakanlık çok iddialı: Türkiye’ye hiç girmedi’
Paylaş
Şiar Can Şener

YASAK AMA ÜRETİLİYOR MU? Tüzel, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Biyogüvenlik Kurulu Türkiye’de GDO’lu tohumdan üretimin yasak olduğunu söylüyor. Yasak olması üretiminin olmadığı anlamına geliyor mu” sorusunu da yöneltmişti. Türkiye’ye GDO’lu tohum ithal edildiğinin Biyogüvenlik Kurulu Başkanı tarafından itiraf edildiğine dikkat çeken Tüzel, GDO’lu tohumdan üretilen ürünlere neden izin verildiğini de sormuştu.  

GDO’YA İZİN ZİNHAR YOKTUR! Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından Tüzel’e verilen yanıtlarda ise, kesin bir dille GDO’lu tohum ve ürünlerin Türkiye’de üretilmediği ve ithal edilmediği savunuldu. Bakanlığa yapılan her gen başvurusu için de “Ayrı kurullar oluşturulduğu ve raporların bilimsel komiteler tarafından hazırlandığı” belirtildi. Ayrıca, Biyogüvenlik Kanunu’nun Yasaklar bölümünde, “Genetiği değiştirilmiş bitki ve hayvan üretimi” ifadesinin yer aldığı vurgulanan yanıtta, GDO’lu tohum üretiminin Türkiye’de yasak olduğu iddia edildi. Yanıtta şu ifadelere de yer verildi: “Biyogüvenlik Kurulu tarafından bugüne kadar gıda amaçlı onay verilmiş bir gen olmadığından GDO tespit edilen gıdaların yurda girişine izin verilmemektedir. Bakanlığımız tarafından Biyogüvenlik Kurulu kararlarında belirtilen koşulların yerine getirilmesi için gerekli denetimler yapılmaktadır”. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Barış’a Emanet Olun’un imhasına karar verildi!

SONRAKİ HABER

Üretici örgütlerine yeni düzenleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...