22 Kasım 2017 17:39

TGC: Gazeteciler tutuksuz yargılanmalıdır

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Ahmet Şık, Mahir Kanaat ve Ali Bulaç’ı ziyaret eden TGC Başkanı Turgay Olcayto 'Tutuksuz yargılama istiyoruz' dedi.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Ahmet Şık, Birgün Gazetesinden Mahir Kanaat ve kapatılan Zaman Gazetesinin yazarı Ali Bulaç’ı ziyaret etti.

Ziyarette mesleki  dayanışma üzerinde duran ve ziyaretten mutlu olduklarını belirten tutuklu gazeteciler, Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin desteğini sürdürmesini istedi.

TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Üç meslektaşımızla da konuştuk. Sağlık durumları iyi. Avukatlarıyla görüşebildiklerini ifade ettiler.Ahmet Şık’ın da yargılandığı Cumhuriyet davasının? duruşması 25-26 Aralık tarihlerinde.Mahir Kanaat’ın duruşması 6 Aralık’ta, Ali Bulaç’ın duruşması ise 8 Aralık’ta.Bu duruşmaları da takip edeceğiz. Tutuklu meslektaşlarımız, gazetecilerin de davalara destek vermelerini bekliyorlar. Biz ‘gazetecilik suç değildir’ demeyi sürdürüyoruz. Gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını istiyoruz” diye konuştu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Alpay: Sağlığım gittikçe kötüleşiyor

SONRAKİ HABER

Akit yırtık kot giyenleri ‘ajan’ ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...