22 Kasım 2017 17:34

Gazeteci Alpay: Sağlığım gittikçe kötüleşiyor

15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltına alınıp tutuklanan Gazeteci Şahin Alpay, yazdığı mektupta sağlığının gittikçe kötüleştiğini belirtti.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına yapılan operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan Gazeteci Şahin Alpay, bir mektup kaleme alarak durumunu anlattı. Sağlığının gittikçe kötüleştiğini yazan Alpay, “Yaşım hayli ileri. Kalan yıllarımı eşim, çocuklarım ve torunlarımla geçirmemi mümkün kılmalarını bekliyorum” dedi.

482 gündür Silivri Kapalı Cezaevinde tutuklu olan Alpay, mektubunda 16 Kasım’da ilk kez kardiyolog muayenesine alındığını ve fazla gecikmeden anjiyo olması gerektiğinin ortaya çıktığını belirtti. Silivri Kapalı Cezaevine konulduğundan beri sağlık durumunda yaşanan gelişmeleri de yazan bel fıtığı, uyku apnesi, diyabet, yüksek kolesterol, karaciğerde yağlanma, beyne giden boyun damarlarında daralma gibi pek çok hastalıkla boğuştuğunu ifade etti.

‘AİHM NE ZAMAN KARAR VERECEK, BİLİNMİYOR’

“73 yaşında ve hayli stresli bir hayat yaşamış biri olarak, bu tabloyla cezaevinde hayat hiç kolay geçmiyor” diyen Alpay devamında şunları yazdı: “Silivri’ye girerken sağlığım iyi değildi, 15 ay sonra daha da kötüleşiyor. Tutuklanmamdan hemen sonra avukatlarım ileri yaşım ve kronik hastalıklarım nedeniyle tahliye olmam için Anayasa Mahkemesine başvurdular. Fakat başvurum bekletmeksizin reddedildi.Aynı gerekçeyle yaptığım başvuruyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 8.3.2017’de ivedilikle görüşme kararı aldı. Adalet Bakanlığının AİHM’nin sorularına cevap süresinin uzatılması talepleri, son olarak 8 Kasım 2017’de reddedildi. AİHM’nin ne zaman karar vereceği bilinmiyor.”

Hakkındaki suçlamalara da yanıt veren Alpay, “Hiçbir suçum yok. Yürürlükteki Ceza Yasası ve Yargıtayın güncel içtihatları ışığında, hakkımda ne “darbecilik”, ne de “terör örgütü üyeliği” iddiaları geçerli olabilir. Yargılama sonunda beraat edeceğim muhakkak. Yegane yanlışım, Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin Türkiye’de ifade ve muhalefet özgürlüklerini güvence altına aldığına inanmak olmuştur. Yaşım hayli ileri. Birçok kronik hastalığım olduğu ve sağlığım giderek kötüleştiği için uzun yıllar yaşama umudum yok. Öncelikle beni yargılayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin, olmazsa Anayasa Mahkemesinin tutuksuz yargılanmama karar vererek, kalan yıllarımı eşim, çocuklarım ve torunlarımla geçirmemi mümkün kılmalarını bekliyorum”diye yazdı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Selman Keleş: Sadece volta alanımız genişledi

SONRAKİ HABER

TGC: Gazeteciler tutuksuz yargılanmalıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...