Emek örgütlerinden ‘OHAL değil demokrasi’ kampanyası

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin ‘OHAL değil demokrasi’ diyerek başlattığı 3 aylık kampanyayı KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik’le değerlendirdik.

22 Kasım 2017 12:44
Paylaş

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB OHAL’in kaldırılması talebiyle üç aylık kampanya başlattı. Kampanyayı Evrensel Web TV’ye değerlendiren KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik Türkiye’nin 16 aydır OHAL ve KHK rejimi ile yönetildiğini ve bu süreçte AKP hükümetinin darbecilerle mücadele adı altında muhalif kesimlere yöneldiğini kaydetti.

16 aylık süreç içerisinde özellikle emek ve meslek örgütleri üyelerine yönelik ihraçların da gerçekleştiğini belirten Bozgeyik, 122 bin kamu emekçisinin hukuksuz ve herhangi bir yargılama, soruşturma olmadan bir gecede işlerinden çıkarıldığını belirtti. İhraçların 4 bin 99’unun konfederasyonlarına bağlı sendikaların üyesi olduğunu kaydeden Bozgeyik, demokrasi, emek ve barıştan yana mücadele yürütenlere yönelik yoğun OHAL ve KHK rejimi ile saldırıların gerçekleştiğini söyledi.

‘YASAKLARLA MÜCADELE EDİYORUZ’

Toplantı ve gösteri hakkının birçok yerde yasaklandığını, örgütlenme özgürlüğüne yönelik müdahaleler gerçekleştiğini belirten Bozgeyik, bu yasaklara karşı da mücadele ettiklerini dile getirdi.

Akademiye yönelik müdahalelere de değinen Bozgeyik, 3 bine yakın akademisyenin de işten çıkarıldığını söyledi. Çocukların ölmemesi ve barış için imza veren akademisyenlerin üniversitelerden ihraç edildiğini kaydeden Bozgeyik, akademisyenler hakkında açılan davalara da dikkat çekti.

İşçi grevlerinin yasaklandığını, toplu sözleşme hakkının engellendiğini belirten Bozgeyik sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tüm bu olumsuz koşullarda ve antidemokrtatik uygulamaların olduğu dönemde emek ve meslek örgütlerinin çağrıcı olduğu ‘OHAL değil demokrasi’ başlıklı bir kampanyayı 22 Ocak’a kadar yürüteceğiz. Türkiye’nin 81 ilinde OHAL’in kaldırılması, demokratik siyasetin inşasına yönelik kampanya, basın açıklaması, toplantılarımız, mitinglerimiz olacak. Bu süreçten rahatsız olan tüm toplumsal kesimleri de bu süreçte yürüteceğimiz kampanyaya çağırıyoruz. 2 Aralık’ta Ankara’da, 17 Aralık’ta İstanbul’da çeşitli etkinliklerimiz, 23 Aralık’ta İzmir’de emek ve demokrasi güçlerinin ortak mitingi ile bu süreci güçlendireceğiz.” (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Eğitimde Türkiye yine diplerde

SONRAKİ HABER

Mersin'de atık su kanalı tehdit saçıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa