22 Kasım 2017 10:25

Yüksel'de polis saldırısı: Eylem yapanların hepsi gözaltında

Yüksel'deki 'İşimizi geri istiyoruz' eyleminin 379'uncu gününde de saldıran polis, eyleme katılan kamu emekçilerinin hepsini gözaltına aldı. 

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi eylemi 259’uncu gününe girerken, kamu emekçilerinin Yüksel Caddesi'ndeki "İşimizi geri istiyoruz" eylemi ise polisin saldırmasına rağmen 379’uncu gününde devam etti. Her gün olduğu gibi bugün de açıklama yapmak isteyen kamu emekçileri, Konur Sokak'ta bir araya geldi. Sokağı gözaltı aracı ve kalkanlarla kapatan polis, kamu emekçilerinin Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önüne geçişine izin vermedi. Bunun üzerine polis kalkanları önünde açıklama yapmak isteyen emekçiler, "Açlık grevinin 259'uncu günü Nuriye ve Semih işe geri alınsın" pankartını açtı. 
 
Kamu emekçilerinin açıklama yapmasına izin vermeyen polis, saldırarak pankartı yırttı. Daha sonra kamu emekçilerini kalkanlarıyla çevreleyen polis, eyleme katılan 5 kişi de gözaltına aldı. Polis, gözaltına aldığı kamu emekçilerini yerde sürükleyerek, daha önce hazır bulundurduğu beyaz renkli gözaltı aracına bindirerek alandan uzaklaştırdı. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

'Bosna kasabı' Ratko Mladiç, soykırımdan suçlu bulundu

SONRAKİ HABER

Nilüfer'de 'Edebiyattan sinemaya Orhan Kemal' söyleşisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...