22 Kasım 2017 08:32

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki diğer ihale İZENERJİ'nin

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 4080 kşilik işçi alımı ihalesinde tek teklifi işleri yürüten belediyenin şirketi İZENERJİ verdi.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki kritik ihalesi bugün yapıldı. Park bahçeler, mezarlıklar, aşevleri, trafik denetleme, sosyal işler, spor, temizlik, katı atık, ulaştırma, huzurevleri, sosyal yaşam kampusu gibi 22 biriminde çalışacak 4 bin 80 sözleşmeli personeli kapsayan hizmet alım ihalesi süreci tamamlandı. 

Büyükşehir ana hizmet binasında yapılan 22 aylık hizmet alımı ihalesinde tek teklif belediye şirketi İZENERJİ'den geldi.Yaklaşık maliyeti 457 milyon 82 bin 116 lira olarak açıklanan hizmet alım ihalesinde belediye şirketinin sunduğu 457 milyon 33 bin 148 liralık teklif zarfı ihale komisyonu tarafından uygun görüldü.

Kesin sonucun iki hafta içerisinde açıklanması beklenirken, belediye çalışanları bu gelişmelerin ardından bir kez daha taşeronda çalışmaktan kurtuldu. Yılbaşı itibariyle başlayacak olan ihalede büyükşehir personeli mevcut iş güvencesi ve mevcut sosyal haklarıyla çalışmaya devam edecek.

TAŞERONLAŞTIRMA DA DEVAM EDİYOR

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde önemli bir ihale daha yapıldı. Büyükşehir bürokratlarının taşeronu yaygınlaştırma adımları sürüyor. Daha önce belediyenin fen işleri ve park bahçe işçileri tarafından işler çıkılan ihale ile taşeron müteahit şirketlere verildi. 

Belediyenin Halkapınar'daki ek hizmet binasında yapılan açık yeşil alanlar, park, koru, cadde, yol ve ağaçlandırma sahalarında onarım, tadilat ve yenileme yapılması ihalesi gerçekleşti. İhaleye belediyenin 13 şirketinden herhangi biri girmezken 630 günlük ihaleyi en düşük teklifi veren taşeron firmaya verilmesi bekleniyor. İhale şartnamesinde çalıştırılması gereken en az mühendis ve teknikerlerin sayısı belirtilirken işçi sayısının belirtilmemesi de dikkat çekti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te polisi öldüren, emniyetin IŞİD içindeki muhbiriymiş

SONRAKİ HABER

Özel statü nedir, taşeron işçiler ne istiyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa