22 Kasım 2017 07:11

CHP'li Gürer: Taşeron işçileri hayal kırıklığına uğratmayın

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu'nda söz alarak taşeron işçilerin taleplerini gündeme getirdi.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda taşeron işçilerin taleplerini dile getirdi. Taşeron işçilerin kadroya alınması için yapılan düzenlemede sendika ve taşeron işçi temsilcilerinin de yer almasını talep eden Ömer Fethi Gürer, “Düzenlemenin taşeronları hayal kırıklığına uğratacak şekilde çıkmasını kabul etmiyoruz” dedi.

TARAFLARIN GÖRÜŞÜ ALINMALIYDI

CHP Niğde Milletvekili Gürer, Maliye Bakanı Ağbal’ın katılımıyla gerçekleştirilen Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, taşeron işçilerin kadro taleplerini gündeme getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Emek Bürolarının, geçtiğimiz hafta sonu “Taşeron işçiler çalıştayı” düzenlediği anımsatan Gürer, “Çalıştaya üç büyük işçi kuruluş başkanı ve Taşeron Platformu temsilcileri katıldı. Taleplerini bir bildiriyle duyurdular. Taraflarla görüşülmeden bir düzenlemenin yetersiz ve amaca uygun olmadığı ifade edildi” diye konuştu.

1 MİLYON 250 BİN TAŞERONUN UMUDUNU KIRMAYIN

Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili taslağın işçi temsilcileri ve sendikaların görüşü alınmadan Başbakan’a sunulduğunu söyleyen Gürer, “Eşit işe eşit ücret ve kadro sağlanmadan bir oldubittiyle yapılacak düzenleme taşeron işçileri mutlu etmeyecektir çünkü amaca yönelik düzenleme taşeron işçilerin de görüşü alınarak yapılacak bir düzenlemedir. Bu bağlamda, ülkemizde 1 milyon 250 bin taşeron işçinin umutla beklediği düzenlemenin onları hayal kırıklığına uğratacak bir şekilde çıkmasını kabul etmiyoruz. Bu bağlamda, yapılacak çalışmaya taşeron işçilerin platformu ve sendikaların katılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim Katliamı davasında Antep polisi üç maymunu oynadı

SONRAKİ HABER

Pülümür’de Hanım Köprüsü için suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...