05 Ağustos 2012 05:05

Takip ettiği haberler nedeniyle ‘örgüt yöneticisi’ oldu

Batman’da 4 Şubatta “KCK” adı altında yürütülen soruşturma kapsamında evlere gerçekleştirilen baskında aralarında DİHA Batman Muhabiri Gülsen Aslan ve Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel’in de bulunduğu 40 kişi gözaltına alınmış bunlardan 34’ü daha sonra tutuklanmıştı. 34’ü tutuklu, bir kişi

Takip ettiği haberler nedeniyle ‘örgüt yöneticisi’ oldu
Paylaş
Mustafa Emrah Süer

BABASI İLE GÖRÜŞMEK SUÇ! Aslan’ın babası Kemal Aslan ile yaptığı “Bayram tatiline gelmeyeceği” şeklindeki telefon görüşmesinin iddianameye “suç” olarak konulması dikkat çekerken, Aslan’ın Kürtçe gönderdiği telefon mesajı da suç olarak dosyaya konuldu. Aslan’ın konuştuğu kişi ile haberini paylaşması, nereye gittiği şeklinde bilgi vermesi bile iddianamede yer aldı. İddianamede Aslan’ın haber müdürü ile yaptığı görüşmeler ve haber önerilerinin ise “Örgütün faaliyetlerini düzenlemek suretiyle örgütü yönetmek” amacı ile yapıldığı öne sürüldü.  

‘HABERLER ÖRGÜT LEHİNE YAPILIYOR’ 26 Eylül tarihinde Batman’da gece saatlerinde, 8 aylık hamile olan anne Mizgin Doru (32), sezaryenle alınan bebeği ile 3 yaşındaki kızı Sultan’ın hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin görgü tanıklarının ifadelerine yer veren, hastaneye kaldırılan yaralıların durumunu öğrenmek için hastaneye giden ve ortaya çıkan soru işaretlerini irdeleyen Aslan’ın yaptığı bütün haberler de iddianamede yer alırken, söz konusu bu haberler de “Örgütün lehine yapıldığı” şeklinde değerlendirildi. Batman’da öğrencisini döven bir öğretmen ile ilgili Aslan’ın yaptığı habere iddianamede “etnik ayrımcılık” suçlaması getirilirken, Batman İHD Şubesine gelen başvuruyu sorması da “suç” olarak değerlendirildi.  

CENAZEYİ TAKİP ETMEK DE SUÇ! İddianamede, HPG’lilerin cenazesini takip etmek ya da cenazelere ilişkin İHD yöneticilerini aramak da “suç” olarak kabul edildi. TV programına bağlanarak söylemediği sözler için bile “Teknik takibe takılmamak için konuşmadı” gibi bir ifadenin kullanılması dikkat çeken iddianamede, bazı kelimelerin telefon konuşmasında geçmemesine rağmen tapelere yansıtılması dikkat çekti. Telefonda “Sivil Cuma” eylemine ilişkin bilgi almak için aradığı haber kaynakları ile konuşmaları bile iddianamede yer alırken, cezaevinde bulunan arkadaşlarına yazdığı mektuplar dahi iddianameye “suç delili” olarak konuldu. Aslan’ın haber kaynağı ile yaptığı telefon görüşmesi “suç” olurken, çektiği fotoğrafların ajansa gelip gelmediğine ilişkin yaptığı MSN konuşmaları bile iddianameye konuldu. Roboskî katliamına ilişkin yapılan protesto eylemlerini takip etmesi ve “Ben de KCK’liyim kendimi ihbar ediyorum” haberini ajansa geçmesi de Aslan’ın iddianamesinde suç olarak gösterildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kurtulmuş: AKP ile mutabakata vardık

SONRAKİ HABER

Bolu’da basına çirkin saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...