05 Ağustos 2012 04:56

Kurtulmuş: AKP ile mutabakata vardık

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti ile bütünleşme yönündeki çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'la bütünleşme konusunda mutabakata vardıklarını ifade eden Kurtulmuş, önümüzdeki günlerde bu çerçevenin detaylarını konuşacaklarını kaydetti. Pa

Kurtulmuş: AKP ile mutabakata vardık
Paylaş

BEKAROĞLU VE KILIÇASLAN ‘DAN TWİTTER ÜZERİNDEN AÇIKLAMA

Mehmet Bekaroğlu: İlk günden itibaren söylüyorum; Sayın Kurtulmuş ‘Henüz resmi teklif gelmedi’ dediği gün Has Parti Genel Başkanı olarak anlamı kalmadı. Kendisinin de, arkadaşlarımızın da yıpranmaması için zaman kaybetmeden istifa edip AKP'ye geçmeli. İsteyen Numan Bey'le birlikte gitmeli. Çünkü görünen o ki, iki partinin birleşmesi gibi bir süreç olmayacak. Birleşiyoruz görüntüsü vermeye çalışmak ayıp. Bırakıp gidin! Has Parti GİK Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısıyım ama böyle bir karar alındığına şahit olmadım. Evet, konu karar organı olan GİK'te konuşuldu  ama bir oylama yapılmadı, böyle bir karar da alınmadı. İl başkanlarının tamamının birleşmeyi desteklediklerine dair haberler de doğru değil. Ayrıca kapatılma ya da birleşme kararını alacak olan kurul kurucuların delege olacağı kongredir, kongre de henüz toplanmadı. İddiamı tekrar ediyorum; sayın Numan Kurtulmuş daha önce kapalı kapılar ardında bazı arkadaşları ile kotardığı partiyi kapatma ve AKP'ye katılma kararının formalitelerini ikmal ediyor. Ancak bunu da şık bir şekilde yapabildiğini sanmıyorum.

Zeki Kılıçaslan: Kurucular Kurulu olmadan HAS Partinin bütünleşme/kapatılma kararı açıklamasını anlamak mümkün değil. İstifa edin ya da K.Kurulunu toplayın!

ÖNCEKİ HABER

Tuzla'da patlama: 3 yaralı

SONRAKİ HABER

Takip ettiği haberler nedeniyle ‘örgüt yöneticisi’ oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...