22 Kasım 2017 01:06

Suruç Devlet Hastanesinde işten atılanlar hakkını arıyor

Suruç Devlet Hastanesinde tazminatsız olarak işten atılan 16 taşeron işçi haklarını arıyor.

Paylaş

İnanç YILDIZ
Diyarbakır

Suruç Devlet Hastanesinde tazminatsız olarak işten atılan 16 taşeron işçi haklarını arıyor. 6 ile 15 yıl arasında güvenlik, bilgi işlem ve temizlik alanında taşerona bağlı olarak çalışan 16 işçi, 29 koduyla iş sözleşmesine göre ahlak ve iyi niyet kurallarına uymadığı iddiasıyla tazminatsız olarak temmuz ayında işten atıldı. Kendilerine bugüne kadar bu kuralı ihlal ettiğine dair herhangi bir uyarı verilmediğini söyleyen işçiler, işe iade davası açtılar. 

Aylardır haklarını arayan işçiler, bakanlıklardan, Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığına kadar başvurmadıkları bir yerin kalmadığını ifade ediyorlar. Kendilerine bir geri dönüşün yapılmadığını belirten işçiler, haklarının verilmesini istiyor.

‘KENDİ YAKINLARINI ALMAK İÇİN İFTİRA ATTILAR’

İşten atılan 16 işçi adına Faruk Çetin gazetemize açıklama yaptı. Örgüt bağlantılarının olduğu iddia eden bir metnin kendilerine okunduğunu belirten Çetin, isimlerinin bile yazılı olmadığı metnin resmiyette hiç bir geçerliliği olmadığını söyledi. Metnin kendilerine iftira atmaya yönelik olduğunu dile getiren Çetin, “Çıkışımız Suruç Devlet Hastanesi Başhekimi tarafından bize iletildi. Bizim çıkışımızla kendi akrabalarını, tanıdıklarını işe aldılar. Çıkışımızın verildiği gün yerimize giren kişiler başhekimlik odasında Başhekim Murat Yalçın ile görüşme yapıyorlardı” dedi. 

6, 8, 12,15 YILLIK İŞÇİLERİ TAZMİNATSIZ ATTILAR

İşten çıkmaları için kendilerine son bir senedir sistematik şekilde mobbing uygulandığını iddia eden Çetin, “Yıllık izinlerimizi kullanamıyorduk. Fazla mesai yapıyorduk. Baktılar ki kendimiz çıkmıyoruz. Bu yola başvurdular. Adı geçen örgütlerle hiçbir alaka ve ilgimiz yoktur. Zaten ilgimiz olmadığı için çıkışımızı farklı bir kod olan 29 koduyla verdiler. Bu kodla ne işsizlik maaşı ne de tazminat alabildik. 15, 12, 8 minimum 6 yıl Suruç Devlet Hastanesinde çalışıyorduk. Bugüne kadar hastanede çalıştığımız süre zarfında hiçbir tutanak tutulmamıştır. Zaten çıkışımızdan bir hafta sonra Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünden temyiz belgelerimiz geldi. Biz yapılan suçlamalarla toplum içine çıkamıyoruz. Hepimiz çok mağdur duruma düşürüldük” dedi. 

İŞLERİNİ İSTİYORLAR

İşledikleri bir suç varsa yargı mercilerinin soruşturmasını isteyen Çetin, “Eğer suçumuz varsa yaptırım uygulansın bizlere. Eğer bir suçumuz yok ise de bize söz konusu suçlamaları yapan kişi ve kurumların araştırılmasını, işimize geri iade edilmemizi, hakkımızı ve adalet istiyoruz” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Türk Metal şubeyi kapattı temsilcileri görevden aldı

SONRAKİ HABER

'Referandumu iptal kararıyla Kürtlerin iradesi yok sayıldı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...