21 Kasım 2017 20:47
Son Güncellenme Tarihi: 22 Kasım 2017 09:06

Lübnan Başbakanı Hariri'nin istifası askıya alındı

Fransa’da bulunan Lübnan Başbakanı Saad Hariri gece geç saatlerde ülkesine geri döndü. Hariri'nin istifası askıya alındı.

Paylaş

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da sürpriz bir şekilde istifasını açıklamasından 17 gün sonra ülkesine döndü. Cumhurbaşkanı Mişel Avn'la görüşen Hariri, istifasını askıya aldı.

Suudi Arabistan’da bir televizyon kanalından hayatının tehlikede olduğunu söyleyerek istifa eden, ardından Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la görüşen Saad Hariri ülkesine geri döndü. Hariri gece geç saatlerde Beyrut'un uluslararası havalanına iniş yaptı. Beyrut Uluslararası Havalimanı'nda güvenlik güçlerince karşılanan Hariri daha sonra babası Refik Hariri'nin mezarını ziyaret etti.

Eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri, 14 Şubat 2005'te Beyrut'ta düzenlenen suikast sonucu öldürülmüştü.

Saad Hariri Fransa'da yaptığı açıklamada Bağımsızlık Günü kutlamaları için Beyrut’ta olacağını söylemişti. Hariri istifasını kabul etmeyen Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aoun’la durumunu konuşacağını söylemişti.

Mişel Avn ise Hariri'nin istifasını kendisine yüz yüze görüşmede resmen iletmeden kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

Avn ile görüşen Hariri açıklamasında "Bugün istifamı sundum. O da bunu önermeden önce beklemem ve istifanın siyasi arka planı ve nedenleri konusunda 'daha fazla diyalog' için istifamı tutmam uyarısında bulundu" dedi.

Bu talebe olumlu yanıt verdiğini aktaran Hariri görüşmelerin 'ulusal diyaloğa ciddi bir başlangıç oluşturmasını umduğunu da' ifade etti.

4 KASIM'DAN BERİ YURT DIŞINDAYDI

Hariri, 4 Kasım'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta bir televizyon kanalının canlı yayınında "İran ve Hizbullah'ı, Arap ülkelerinin içişlerine karışmak ve bölgeyi istikrarsızlaştırmakla suçlayarak görevinden istifa ettiğini" açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

{{338314}}
 

ÖNCEKİ HABER

HDP Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Karadağ tutuklandı

SONRAKİ HABER

Sırp general Ratko Mladiç hakkındaki karar açıklanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...