21 Kasım 2017 14:05

Altın İplik'te yetki itirazına tepki: İrademize saygı göster

Altın İplik'te TEKSİF çoğunluk sağladığı halde patron, yetki itirazında bulundu. Eylem yapan işçiler patrona 'İşçinin iradesine saygı göster' dedi.

Paylaş

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve 1300 işçinin çalıştığı Altın İplik tekstil fabrikasında TEKSİF çoğunluk sağladığı halde patron, yetki itirazında bulundu. Patronun tutumuna tepki gösteren işçiler, fabrika önünde yaptıkları eylemle patronu itirazını geri çekmeye ve işçinin iradesine saygı göstermeye çağırdı. Açıklamaya Teksif Genel Başkan Yardımcısı Sebahatin Çetin, TEKSİF Genel Başkan Danışmanı Faruk Büyükkucak, Türk Metal Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ il temsilcisi Murat Koçak katıldı.

Takirdağ Çerkezköy’de bulunan Altın İplik fabrikası patronu TEKSİF sendikası yetki hakkı kazandığı halde yetkiye itiraz etti. Geçtiğimiz hafta yetkiye itiraz eden patronu protesto eden işçiler, yemek boykotunda bulundu. Ancak geri adım atmayan patrona karşı gece ve gündüz vardiyalarında çalışan işçiler birlikte kapı önünde açıklama yaptı. Açıklama nedeniyle üretim yarım saat durdu. İçeride çalışan işçiler, açıklamaya sloganlar atarak katıldı. 

Yapılan açıklamada konuşan Türk Metal Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ il temsilcisi Murat Koçak, “Temel insan hakları arasında yer alan sendikal örgütlenme hakkını özgürce kullanmak istiyoruz. Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununda, başta çoğunluk tespiti ve yetki olmak üzere Toplu İş Sözleşmesinin bağıtlanması aşamasına kadar geçen süreçte bir çok sorun yaşanmaktadır. TEKSİF tüm bu olumsuzlukların giderilmesini, sendikasızlaştırmaya yönelik her türlü faaliyetin son bulmasını sendikal haklar önündeki engellerin kaldırılmasının mücadelesini vermeye devam edecektir” dedi. (Tekirdağ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

1 işçinin canı taksitle 9 bin TL!

SONRAKİ HABER

Metrobüste yolculara ‘yoğunluk’ engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...