21 Kasım 2017 13:20

LGBTİ etkinlikleri yasağı TBMM’ye taşındı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara'da LGBTİ örgütlerinin etkinliklerinin yasaklanmasını Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Valiliği’nin kentteki LGBTİ örgütlerinin etkinliklerine getirdiği yasağı Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması üzerine soru önergesi veren Tanrıkulu, dilekçesinde Ankara Valiliği’nin hem 19 Kasım’da kentteki LGBTİ örgütlerinin etkinliklerini hem de 16 Kasım’daki LGBTİ Film Günleri’ni yasakladığını hatırlattı.

“Nefret suçları, cezasızlığın, en sık gerçekleştiği suçlardan birini oluşturmaktadır. LGBTİ bireylere yönelik suçlarda ise, suç ve cezasızlık oranları maalesef son derece yaygın ve yüksek orandadır” denen dilekçede 20 Kasım’ın “Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü” olduğu hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

“Cezasızlıkla mücadele ve mağduriyetin giderimi bakımından böylesi günler son derece önemlidir. Suçun ve mağduriyetin açığa çıkması, kamuya teşhiri ve mağdurların “acı”larını toplumsal olarak haykırabilmeleri demokratik bir hak olmanın yanı sıra cezasızlıkla mücadele bakımından da son derece mühimdir.”

Tanrıkulu’nun Başbakan Yıldırım’a yönelttiği bazı sorular şöyle: “Ankara Valiliği’nin yasaklama kararı LGBTİ bireylere yani toplumun bir kesimine karşı açıkça bir “ayrımcılık” değil mi? Yasaklama kararına ilişkin açıklamanın dışında Ankara Valiliği’nin elinde herhangi bir somut bulgu, bilgi ve belge var mı?” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sovyetlerde spor anlayışı: Herkes için spor

SONRAKİ HABER

Ebru Tireli'nin darbedilmesine ilişkin dava ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...