21 Kasım 2017 10:13

Nuriye Gülmen'e 'FETÖ'den soruşturma açılmış

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen'e Ali İsmail Korkmaz eylemlerinden dava açıldığı ortaya çıktı. Gülmen FETÖ’den de soruşturulmuş.

Paylaş

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen ve işlerine geri dönmek için açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen için Ali İsmail Korkmaz eylemine katıldığı için dava açıldığı ortaya çıktı. Gülmen için “DHKP-C üyeliği” suçlamasından dava açılmış, ‘FETÖ’den de soruşturup takipsizlik kararı verilmiş.  

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre; Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Haziran 2017’de, Gülmen dahil 5 sanığa, Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz ile ilgili Eskişehir’de yapılan basın açıklaması ve etkinliklere katıldıkları gerekçesiyle örgüt propagandası yapmak suçundan dava açtı.

‘FETÖ’DEN DE SORUŞTURMA

Eskişehir Başsavcılığı hazırladığı bu iddianameden 5 ay sonra aynı eylemleri gerekçe göstererek, bu sefer Gülmen hakkında 17 Ekim 2017 tarihinde örgüt üyeliği suçlamasıyla ikinci bir iddianame hazırladı. İddianamenin son satırında, “Nuriye Gülmen hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verilmiştir” ifadeleri yazıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pepe'den Cristiano Ronaldo'ya çağrı: Come to Beşiktaş

SONRAKİ HABER

Yeni başkandan Ankapark açıklaması: Hesap devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa