21 Kasım 2017 09:57

Nijerya'da camide intihar saldırısı: En az 50 ölü

Nijerya'nın Adamawa eyaletinde bir camiye yönelik intihar saldırısında en az 50 kişi hayatını kaybetti.

Paylaş

Nijerya'nın kuzeyindeki bir camide gerçekleşen intihar saldırısında en az 50 kişi hayatını kaybetti.  Nijerya Emniyet Güçleri Sözcüsü Othman Abubakar saldırıdan Boko Haram örgütünün sorumlu olduğuna işaret ederek “Mubi’deki camide gerçekleşen saldırıda ölü sayısı en az 50’ye yükselmiş durumda” dedi.

Nijerya'nın Adamawa eyaletindeki intihar saldırısını, sabah saatlerinde bölgedeki bir camiye giren genç bir erkek tarafından gerçekleştirdildiği belirtildi. Nijerya polis sözcüsü Othman Abubakar, saldırganın, camiye sabah namazı kılmaya giden insanların arasına karıştığını ve üzerindeki bombaları caminin içine girdikten sonra patlattığını söyledi.

Saldırı Eylül ayında komşu eyalet Borno’da gerçekleşen ve 18 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan bu yana en fazla can kaybı yaşanan saldırı oldu. Cihatçı Boko Haram örgütü 2009’dan bu yana ülkenin kuzeydoğusunda saldırılar gerçekleştirirken 20 binden fazla insanın ölümüne ve iki milyon kadar insanın evlerini terk etmesine neden oldu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rusya: Türkiye ve İran'la Suriye'deki adımlarda anlaştık

SONRAKİ HABER

Pepe'den Cristiano Ronaldo'ya çağrı: Come to Beşiktaş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...