21 Kasım 2017 08:04
Son Güncellenme Tarihi: 21 Kasım 2017 08:26

Erdoğan: 17 Aralık başarısız oldu, aynı tuzak ABD'de kuruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında Reza Zarrab davasına değindi ve '17 Aralık tuzağı başarısız olunca aynısı ABD'de kuruldu' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşutu. Erdoğan, Reza Zarrab davasına ilişkin açıklamasında "17 Aralık'ta en büyük tuzaklardan biri kuruldu. Bu başarısız olunca aynısını ABD'de kurdular" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

*Dün yapılan seçimde önümüzdeki dönem için yeniden TBMM Başkanlığı'na getirilen İsmail Kahraman beyefendiyi tebrik ediyorum.

*Gerçekten gerek Rize, gerek Bayburt, gerek Gümüşhane, bütün buralardaki il kongrelerimiz adeta birbirleri ile yarış halinde muhteşemdi. Heyecan yerindeydi ve gurur vericiydi. Rabbim bunları inşallah sahada da ev ev, kapı kapı, bu çalışmanın devamını bize nasip etsin diyorum. Performansı arazide de ortaya koyacağız.

*Kim hangi beklenti içinde olursa olsun Allah'ın izniyle hedeflerimize ulaşmış olacağız. Bizim için her seçim sadece bir güven tazeleme değil, yeni bir yol açma, vites yükseltmedir. Bölgemizde ve dünyada öyle gelişmeler var ki çıtamızı yükseltmezsek ülkemizi geriletiriz. Böyle bir vebalin altına giremeyiz.

REZA ZARRAB DAVASI

*Meseleye sadece parti meselesi olarak bakanlar AK Parti'yi de Türkiye'yi de anlamıyor demektir. Kendi çıkarları için partimize ve bize yüklenenlere milletimizin itibar etmemesinin nedeni budur. 17 Aralık'ta en büyük tuzaklardan biri kuruldu. Bu başarısız olunca aynısını ABD'de kurdular.

*Ana muhalefet partisi kendi raporunda bölücü örgütün eylemlerini halkın PKK ile iktidar arasında sıkışması olarak tarif ediyorsa bu bir itiraftır. 15 Temmuz ihanetine kontrollü darbe deniyorsa bu sözü onlara kimlerin söylettiğine bakmak gerekir. Bunların NATO'da yaşanan skandal üzerine ilk defa milli bir tavır gösterecekleri ümidine kapılmıştım. Malesef 3 gün sonra tıpkı 15 Temmuz gibi tezgah olarak nitelemeye başladılar. Aynı şekilde PKK alelade bir terör örgütü olmaktan çıkıp bir pislik yuvasına dönüşmüştür. Bize asıl can acıtıcı darbeler zahirde bizden görünen alçaklardan geliyor. Ağaca balta vurmuşlar sapı bendendir demiş. Devletimize ve milletimize yönelik saldırıların çoğunun gerisinde bir şekilde ülkemizle bağlantılı çevreleri görmekten üzüntü duyuyoruz. Türkiye bunları geçecek güçtedir. Şimdilik Kızıl Elmamız ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak dünyanın en büyük on ekonomisi haline gelmektir.

SOÇİ ZİRVESİ

*Yarın liderler olarak Soçi'de bir araya geleceğiz, çok önemli görüşmeler yapacağız. Kimi konularda hala anlaşmazlıklarımız olsa da Rusya ile kurduğumuz yakın ilişkiden elde ettiğimiz neticeler önemli. İran'ın Türkiye'nin hassasiyetlerini gözetmesi önemlidir.

'DEAŞ'IN ORTAYA ÇIKIŞI VE KAYBOLUŞU MUAMMALARLA DOLU'

*DEAŞ'ın ortaya çıkış ve kayboluş süreci baştan sona muammalarla dolu. Peki hala neden silah yüklü tırlar Kuzey Suriye'ye veya Suriye'ye gidiyor? Bunları izah etmeleri lazım. Dert başka neyin ne olduğunu biliyoruz. Kimse Türkiye'nin kendi bekasını ilgilendiren bu sorunlar karşısında eli kolu bağlı beklemesini beklemesin. 3 bine yakın DEAŞ'lının etkisiz hale getirilmesi sıradan bir olay değil. DEAŞ bölgeden silinmiştir. Pek çok yerde bir terör örgütü gitmiş yerine başkası gelmiştir. Eli kanlı Esed rejimi hala duruyor. Suriyeli muhalifler neredeyse terörist durumuna düşmüştür. Bu coğrafyada bunca kan neden döküldü, bunca yıkım niye yaşanmıştır, akan kan kimin kanı? Bunun üzerinde durmayacak mıyız? Bizim derdimiz bu, mesele terör değil.

*Geldiğimiz noktada bildiğimiz gerçeğin inkarı mümkün olmayan teyidini görüyoruz. Körfez'deki ve Kuzey Afrika'daki gelişmelerin hiçbiri Irak ve Suriye'deki gelişmelerden farklı değil. Hatta Güney Asya da buna dahil. Hepsi aynı oyunun bir parçasıdır. Şunu unutmayacağız, bir tarafta Irak sınırı bir tarafta Suriye sınırı ile bu iki ülkeye en yakın komşu biziz. Diğerlerinin burayla alakası yok. Türkiye'yi küçümseyenlere mesajımız şu: Tek milllet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Biz 80 milyonu tek millet olarak gördük. Onlar saldırdıkça biz saflarımızı daha da sıklaştırdık, ileriye doğru daha kararlı adımlar attık." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dövizdeki tırmanma sanayiyi vuruyor

SONRAKİ HABER

Rüzgar Çetin'in muşta ile yaralama davası görüldü  

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...