04 Ağustos 2012 11:58

Tazminat için imza kampanyası

AKP Hükümetinin kıdem tazminatını kaldırabilmek için önerdiği fona karşı sendikalar aydınlatma çalışmaları yapıyor.Teksif Lüleburgaz irtibat bürosu kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesine karşı Kongre Meydanı’nda imza standı açtı. Teksif üyeleri imza standında iki saat içinde 250 imza topladılar.&nb

Tazminat için imza kampanyası
Paylaş

Teksif Lüleburgaz irtibat bürosu kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesine karşı Kongre Meydanı’nda imza standı açtı. Teksif üyeleri imza standında iki saat içinde 250 imza topladılar.  Çalışmalarıyla ilgili gazetemize açıklama yapan Teksif Örgütlenme Uzmanı Çetin Yelken, işçi sınıfının sorunlarının ortada olduğunu sadece tespit etmenin yetersiz olduğunu ve mücadele yollarını arayacaklarını kaydetti. Yelken “Bu işçi karşıtı politikalar karşısında işçi sınıfı ayağa kalkmazsa bu ne ilk ne son olacak. Sendikaların bir an önce harekete geçip sokaklara çıkması gerekiyor” diye konuştu.
Örgütlenme çalışmalarına da değinen Yelken, işçilerin sendikalar “kötü” diye oturmaması gerektiğini ve mücadeleden kaçan işçinin de sorumlu olduğunu dile getirdi.
TEKSİF Lüleburgaz İrtibat Bürosu Sorumlusu Cengiz Atlı ise işçilerin başına geleceğinin farkında olduğunu ama işçiler arasında umutsuzluk olduğunu, örgütsüz olmanın işçilerde çaresizlik yarattığını kaydetti. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Basma işçileri tazminat mücadelesini kazandı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen üyesi Rize’ye sürgün edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...