Kılıçdaroğlu: Bırak bu ayakları. Kaç milyon doların var?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Erdoğan'a seslendi: Kaç milyon doların var? (21 Kasım 2017)

21 Kasım 2017 09:25
Son Güncellenme Tarihi: 21 Kasım 2017 09:39
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Naim Süleymanoğlu'yu anarak başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

'ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİK REDDETTİLER'

"Cennet belgeleri ile ilgili sayın Binali Yıldırım, "Buradan davet ediyorum her türlü soruşturma yapılabilir, çocuklarımın dokunulmazlığı yok" dedi. Ben de gayet güzel teşekkür ettim. Bir araştırma önergesi vereceğiz, önce araştıralım dedik. Grup başkanvekili arkadaşlarımız birer önerge verdiler ama bu AK Parti milletvekillerinin oyları ile reddedildi. Ben Binali Yıldırım'a sesleniyorum. AK Parti grubunun bu önergeyi reddetmesi sizin iradenizle mi, yoksa sarayın iradesi ile mi? Ben sarayın iradesi ile olduğu kanısındayım. Binali Yıldırım sözünde durur diye düşünüyorum. Grubun önergeyi reddetmesi başlı başına bir ayıp. Hangi ülkeler vergi cennetleri 'bunu bakanlar kurulu belirler' diyor. Parlamento sana görev vermiş. Sen bu görevi yapmıyorsun ve arkadan bunu araştıralım dediğimiz zaman reddediyorsun. Dolar bozdurun diye bağırıyorlar. Sen dolarları habire oraya gönderiyorsun. Asıl sen getir dolarları burada bozdur. O da gelmiyor. Bu ahlaki de değil. "

'SEN MİSİN YERLİ VE MİLLİ?'

"Yastık altında dövizi olan kardeşlerim bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Milliyiz, yerliyiz biz" diyor. Söyleyen Recep Tayyip Erdoğan. Ben Çorlu'da açılışta konuşma yaptım. Dedim ki, "Senin çocuklarının yurt dışı hesaplarına gönderdiği milyonlarca para var mı?".  Bilal'e anlatır gibi soruyorum. Tık yok. Sen misin yerli ve milli ben miyim yerli ve milli? Bir daha söyleyeyim, çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün, yurt dışında, vergi cennetinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor muydun? Sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli? Bunun cevabını bekliyorum. İstediğin kadar CHP de, bırak bu ayakları. Kaç milyon dolar paran var? Çıkar bakalım. Çıkacağız milletin önüne. Benim, çocuklarımın, dünürümün 1 dolar hesabını bulursan gel bana söyle. Senin kaç milyon dolar paran var bunu bir çıkar bakalım."

'TAŞERON İŞÇİLER GÖRÜNMEYEN İŞÇİLERDİR'

Parti olarak Taşeron İşçi Kurultayı yaptıklarını belirten Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerin sorunları hakkındı açıklamalarda bulundu. Taşeron işçilerin hastanelerde, devlet dairelerinde, Meclis'te her yerde çalıştırıldığını belirten Kılıçdaroğlu, 'Taşeron işçiler görünmeyen işçilerdir, haklarını isteyemen işçilerdir, işten çıkarılmaları en kolay işçilerdir. Taşeron işçilere sahip çıkan tek parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Ve söz veriyorum, bütün taşeron işçiler kadroya geçene kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Yaptıkları kurultaya destek veren sendika konfederasyonlarına teşekkür eden Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerin en ağır işleri yaptıklarını ancak asgari ücrete mahkum olduklarını söyledi. Hatta bazı iş yerlerinde asgari ücretle maaşları yatan işçilerin, aldıkları paranın bir kısmını patrona geri vermeye zorlandıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, türlü engeller nedeniyle örgütlenme hakkından yararlanamayan taşeron işçilerin hiç bir sosyal haktan yararlanamadığını da belirtti. Bu bilgilerin sadece kendi söylediği şeyler olmadığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, tüm bunların TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK tarafından hazırlanan raporda yer aldığını söyledi.

Son taşeron işçinin de kadrosunu alana kadar mücadele edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, hükümeti uzun zamandır sorunu çözmemekle eleştirdi, sendika konfederasyonlarıyla ortak bir çalışmayla hızla hayata geçirilebileceğini önerdi.

'ASGARİ ÜCRET NET 2000 LİRA OLMALI'

Taşeron İşçi Kurultayı'nda yaptığı konuşmada asgari ücretin 2000 lira olması gerektiğini söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, daha önceki dönemde asgari ücretin 1500 lira olması gerektiğini söylediğinde kendisine "Olur mu efendim, işçiye o kadar para verilir mi" denilerek karşı çıkıkldığını ifade etti. Tüm CHP'li belediyelerde çalışanlara en az 1500 lira verildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Dediğimizi yaptık, istenince oluyormuş dedi.

Asgari ücretin yakında Asgari Ücret Tespit Komisyonunda gündeme geleceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Asgari ücreti düşük belirleyenlere 1500 lira verilsin, bir ay geçinemiyorlarsa asgari ücret 2000 liraya çıkarılsın" dedi. Asgari ücret zammı için para bulunamadığı söylemlerini eleştiren Kılıçdaroğlu "Faiz lobilerinden alınsın işçiye verilsin" diye konuştu.

Asgari ücretlinin sağlık hizmetlerinden de layığıyla yararlanamadığını belirten Kılıçdaroğlu, işçilerin ücretsiz olduğu için acil servislerde tedavi olmaya çalıştığını söyledi. Emekçinin tüm patatesten, tereyağına, nohuttan, tüpe tüm harcamalarına yüzde 20 yüzde 30 zam geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, asgari ücret zammının yüzde 7 dolayında belirlenmesine tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı, tüm emekçilerle, taşeron işçilerle, çocukları cezaevlerinde yatan annelerle birlikte mücadele edip bu sorunları aşacaklarını söyledi, halka bunları reva görenlerin yatacak yeri yok dedi.

ADALET SİSTEMİ VE 'FETÖ' YARGILAMALARI

Türkiye'deki pek çok alanla birlikte eğitim ve adalette de ciddi sorunlar olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, 'FETÖ' yargılamalarını eleştirdi. Yargıçların gücünü Saray'dan, siyasi iktidardan aldığını yasaların geri plana itildiğini söyledi. 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin mimarlarının elini kolunu sallayarak gezdiğini belirten Kılıçdaroğlu, yaşananlarla alakası dahi olmayan kişilerin, gazetecilerin 3 kez muebbet hapisle yargılandığını belirttti.

'REZA ZARRAB SUÇ ORTAĞI'

Hükümetin Reza Zerrab dosyasını kapatmaya çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, "Hükümetin İran'ın yaptığını yapması gerekirdi, dosyayı derinlemesine açması gerekirdi, ama ne yapıyor, üstünü örtmeye çalışıyor. Çünkü suç ortağı" diye konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu" Biz kimlerin ayakkabı kutularında para kaçırdığını biliyoruz" dedi.

Suriyeliler için toplanan otuz milyar doları nerede olduğunu, nereye harcandığını soran Kılıçdaroğlu, Ecevit döneminde yaşanan Marmara Depremi'ni hatırlatarak o dönem toplanan yardımların ve harcamaların tek tek başbakanlığın internet sitesinde  yayınlandığını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısını 'Gözlerinden öpüyorum sevgili Erdoğan' diyerek noktaladı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Zoran Dragic resmen Anadolu Efes’te

SONRAKİ HABER

Gazeteci Oğuz Güven'e 3 yıl 1 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...