21 Kasım 2017 07:09

Lübnan Genelkurmay Başkanı: İsrail'e karşı hazır olmalıyız

Lübnan Genelkurmay Başkanı Joseph Avn, İsrail tehdidine karşı ülkenin güney sınırında hazır olunması çağrısı yaptı.

Paylaş

Lübnan Genelkurmay Başkanı Joseph Avn, ülkenin güney sınırında "Düşman İsrail'in tehdit ve ihlallerine karşılık vermek üzere"  hazır olunması çağrısı yaptı.

Dün hem Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn hem de Hizbullah'tan yapılan açıklamada Lübnan'ın halen İsrail tehditleriyle karşı karşıya olduğu belirtilmişti.

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah dünkü konuşmasında örgütün sahip olduğu silahların Lübnan'ın karşılaştığı tehditlere karşı bir güvenlik ve istikrar gücü olduğunu söyledi. Nasrallah, Rus yapımı antitank füzeleri(Kornet) dahil olmak üzere çok sayıda silahı Gazze'de konuşlandırdıklarını belirtti.

İsrail ile Suudi Arabistan'ın iyi ilişkileri ve ABD Başkanı Donald Trump'ın bölge politikalarına dikkat çeken Nasrallah, bu konularda da uyarılarda bulundu.

Nasrallah'ın bu sözleri Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Abul Geyd ile Beyrut'ta görüşen Avn'ın "İsrail'in bizi hedef alan saldırıları sürüyor. Buna her türlü biçimde direnmek ve karşı koymak Lübnanlıların hakkıdır" ifadelerinden birkaç saat sonra geldi.

Arap Birliği dün Hizbullah'ı "terörist örgütler" listesine almıştı. Nasrallah, buna karşı açıklamasında "Suriye ve Gazze'deki direniş dışında hiçbir Arap ülkesine uzun menzilli füze transfer etmedik" dedi.

"Lübnan, 1978'den 2006'ya kadar çok sayıda saldırıyla karşılaştı" diyen Avn, Lübnan'ın bölgesel güç savaşlarının sorumlusu olmadığını ama bu savaşlar yüzünden ülkenin istikrar ve güvenliğinin zarar görmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

NETANYAHYU, MACRON'LA GÖRÜŞTÜ

Lübnan'ın Suudi Arabistan'da istifa eden Başbakanı Saad Hariri, Fransa'nın başkenti Paris'e geçmişti. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, konuya ilişkin Fransa Başbakanı Emmanuel Macron'la konuştuğunu ve son bilgileri aldığını ifade etti. Lübnan'da Hizbullah'ı tehdit olarak gördüklerini yineleyen Netanyahu, Macron'la Aralık ayı başında görüşeceklerini aktardı.

Nasrallah, 1.5 hafta önce yaptığı açıklamada Suudi Arabaistan'ın İsrail'i Lübnan'a saldırması konusunda kışkırttığını söylemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Ordu İl Örgütü: Demokrasi kazanacak

SONRAKİ HABER

Hatun Tuğluk'un cenazesine saldırıyla ilgili yeni görüntüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...