21 Kasım 2017 07:04

EMEP Ordu İl Örgütü: Demokrasi kazanacak

OHAL’in kaldırılmasını, KHK’lerin iptal edilmesi gerektiğini belirten EMEP Ordu İl Başkanı Poyraz, 'Demokrasi mücadelemiz devam edecek' dedi.

Paylaş

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, OHAL ve KHK'lara ilişkin açıklama yaptı. Hükümetin OHAL’i kullanarak demokratik hakları yok ettiğini vurgulayan Poyraz, “KHK ile 111.588 kişi işinden atıldı. 279 yasada değişiklik yapılarak Meclis işlevsizleştirildi. OHAL döneminde 94 belediyeye kayyım atanarak halkın iradesi yok edildi. Dernekler kapatıldı. 6 haber ajansı, 48 gazete, 20 dergi, 31 radyo, 28 tv, 29 yayınevi kapatıldı. Basın açıklamaları, mitingler, yürüyüşler yasaklanarak demokratik tepki hakkı ortadan kaldırıldı. Grevler yasaklandı.” bilgisini verdi.

'TEK ADAM REJİMİNİ İNŞA EDEMEYECEKLER'

Poyraz, “OHAL ve KHK’lerle 2019 seçimlerine hazırlık yapılıyor. Baskı ve yasaklarla tek adam, tek parti rejiminin inşa edilmesine karşı verilen mücadele engellenmek isteniyor. Fakat başaramayacaklar. AKP Hükümeti, halkın yoksullaşmasına neden olan politikalara devam ediyor. İşsizlik büyüdü, vergilerle halkın cebine göz dikildi. Yeni KHK çıkarmayı düşünüyorlar. AKP Hükümetine tepkiler büyüyor. Bunun bildikleri için de baskı ve şiddeti artırıyrlar. Ama boşuna halkın demokrasi mücadelesi yok edilemeyecek.” dedi.

2018 BÜTÇESİ YOKSULLAŞMAYI ARTTIRACAK

Hükümetin 2018 Bütçesini de eleştiren Poyraz, “Bütçe iktidarların niyetlerini belli eden en önemli göstergelerden biridir. İncelendiğinde görülecek ki; işçiye, emekçiye, üretici köylüye vergi yükü gelirken destek sermaye gruplarına yapılmaktadır. Tarımda destek üreticiye değil, tarım şirketlerine verilmekte.” diyerek halkın tepkilerini OHAL ile engellemeye çalışıldığını belirtti. “Üreticilerin, işçilerin, demokrasi talebi olanların mitingleri, yürüyüşleri engelleniyor; gözaltı ve tutuklamalarla suskun bir halk yaratılmak isteniyor.” diyen Poyraz, “Demokrasi mücadelesi ile ekonomik, demokratik haklarımızı elde edebiliriz. Öncelikle OHAL’in kaldırılması, KHK’lerin iptal edilmesi için emek ve demokrasi güçlerinin ortaklaşması gerekiyor.” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Kulp'ta sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Lübnan Genelkurmay Başkanı: İsrail'e karşı hazır olmalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...