21 Kasım 2017 06:53
Son Güncellenme Tarihi: 21 Kasım 2017 10:27

Yurttan 'karla tanışma' manzaraları

Türkiye'nin soğuk havanın etkisine girmesiyle Ankara dahil pek çok kente mevsimin ilk karı yağdı.

Paylaş

Yurdun soğuk havanın etkisi altına girmesiyle Ankara, Niğdet, Yozgat ve Denizli'ye mevsimin ilk karı yağdı.

Ankara'nın yüksek kesimlerinde etkili olan yağış araçların ve çatıların üzerini karla kapladı.

Kar yağışı, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Altındağ, Elmadağ, Balâ, Kızılcahamam, Çamlıdere, Haymana ve Gölbaşı’nın yüksek kesimlerinde görüldü.

Başkentin yüksek kesimlerindeki kar yağışının yanı sıra kent merkezinde de sağanak etkili oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri kar yağışı üzerine önlemler aldı.

NİĞDE, YOZGAT VE DENİZLİ DE İLKİ YAŞADI

Niğde'de mevsimin ilk kar yağışı sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı.

Kent merkezinde bu sabah başlayan kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı düşerken, hasarlı kazalar meydana geldi. Niğde şehir merkezinde gece boyu sis etkili olurken, sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Kar yağışının etkisini arttırmasıyla birlikte kent merkezi beyaza büründü. Emniyet yetkilileri, sürücüleri dikkatli araç kullanmaları konusunda uyardı.

Yozgat'ta mevsimin ilk kar yağışı, sabah saatlerinde başladı. Kent merkezi, beyaza büründü.

Yozgat

Kentte, dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak, sabaha karşı kar yağışına dönüştü. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı, 5 santimetreye ulaştı. Bu bölgelerdeki yollarda ulaşım, zorlaştı. Kar yağışıyla kent merkezindeki binaların çatıları, parklar, yeşil alanlar ve araçlar beyaz örtüyle kaplandı.

Denizli'de hava sıcaklığındaki düşüşle birlikte sağanak, yerini kar yağışına bıraktı.  Dün gece başlayan kar yağışı, Denizli- Antalya karayolu üzerindeki Cankurtaran ve Şahin Tepesi mevkileri ile Honaz, Tavas, Çameli, Serinhisar ilçelerinin yüksek kesimlerine yağdı.

Denizli

Honaz Dağı Milli Parkı'nda kartostallık görüntüler ortaya çıktı. Milli parka gidenler, kar topu oynamanın keyfini yaşadı. Denizli- Antalya karayolu Cankurtaran mevkisinde bugün sabah saatlerinden itibaren kar yağışının yanı sıra sis de etkili oldu. Trafik polisleri yolda güvenlik önlemi alarak sürücülerin yavaş gitmesi konusunda uyarıda bulundu. Denizlililer, mevsimin ilk karını görmenin mutluluğunu yaşarken, kar yağışı, ulaşımda herhangi bir aksaklığa yol açmadı.

Denizli

KAZDAĞLARI'NA BEYAZ ÖRTÜ

Çanakkale ve Balıkesir ili sınırları içinde kalan Kazdağları, mevsimin ilk karı ile beyaza büründü.

Kazdağları

Kazdağları'nda havaların soğumasıyla birlikte gece saatlerinde kar yağdı. Kar kalınlığı bazı yerlerde 20 santimetreyi buldu. Kar yağışı nedeniyle beyaza bürünen Kazdağları'nda güneşin ilk ışıklarıyla, muhteşem bir görüntü ortaya çıktı. Yüksek kesimlerde kalan bazı dağ köyleri de beyaz örtüyle kaplandı. Amatör fotoğrafçılar, ortaya çıkan doğa güzelliğini görüntülemek için bölgeye geldi.

BOLU DAĞI'NDA KAR ULAŞIMI ZORLAŞTIRDI

İstanbul-Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası Bolu Dağı'nda etkili olan kar yağışı, ulaşımı yavaşlattı.

TEM ve D-100 yolunun Bolu Dağı geçişinde, sabaha karşı başlayan kar yağışı, sabahın ilk saatlerinde etkisini artırarak, devam etti. 900 rakımlı Bolu Dağı'nda kar kalınlığı, yer yer 50 santimetreye ulaştı. Karayolları ekipleri, TEM ve D-100 yolunda, küreme araçlarıyla kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Güzergahın bazı kesimlerinde 3 şeritli yol, tamamen beyaza büründü. Bazı bölümlerde ise yolun sol şeridi, kar nedeniyle trafiğe kapandı.

Sürücüler, TEM'in Bolu Dağı Tüneli mevkisinde, elektronik levhalarla hız yapmamaları konusunda uyarıldı. Trafik ekipleri de yol üzerinde denetimlerini yaptı.

Kar yağışı, Bolu Dağı geçişinin Düzce kesiminde de etkili oldu. D-100 yolunun Karınlıkdere, Bakacak Mevkii'lerinde kar kalınlığı 10 santime ulaştı. Yağış nedeniyle yol karla kaplandı. Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaparak yolu ulaşıma açık tutmaya çalıştı. Bolu Dağı'na yağan mevsimin ilk karı sürücülere zor anlar da yaşattı. Bazı araçlar kayarak yoldan çıktı. Özellikle kar lastiği takmayan sürücüler, ilerlemekte zorluk çekti. Sürücülerden bazıları araçlarını yol kenarına çekerek bekledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, 4 yıl sonra hava sahasını Rusya'ya açtı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Kulp'ta sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...