21 Kasım 2017 05:08
Son Güncellenme Tarihi: 21 Kasım 2017 19:57

CBS, cinsel tacizle suçlanan sunucu Charlie Rose'u kovdu

ABD'de CBS televizyon ağı, sekiz kadın tarafından cinsel tacizle suçlanan ünlü Amerikalı sunucu Charlie Rose'u kovdu.

Paylaş

BBC türkçe’nin haberine göre, ABD'de CBS televizyon ağı, sekiz kadın tarafından cinsel tacizle suçlanan ünlü Amerikalı sunucu Charlie Rose'u kovdu.

BBC'nin CBS News kurumunun başkanı olan David Rhodes, çalışanlarına attığı e-mailinde Rose hakkında ortaya çıkan cinsel taciz iddialarından sonra Rose'un sözleşmesine son verdiklerini duyurdu:

"İnsanların mağdur edilmesinden ötürü büyük bir hayalkırıklığına uğradım ve çok kızgınım, bu olaylarla ilgisi olmayan kişiler bile mağdur olanların sıkı çalışmalarının altının oyulduğunu görebilir. Hepimiz kendimizi en iyi davranışlara ve en iyi şekilde işimize adamalıyız, bu şekilde tanınmamız gerek."

Washington Post gazetesine konuşan sekiz kadın, 75 yaşındaki Rose'un geçmişte kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu söylemişti.

Bu suçlamaların üzerine CBS, PBS ve Bloomberg'de yayınlanan Charlie Rose'un sunduğu televizyon programlarının yayını durdurulmuştu.

CBS yetkilileri, gazetedeki suçlamaları son derece rahatsız edici bulduklarını ve ciddi şekilde incelediklerini açıklamıştı.

Rose ise yazılı bir açıklama yaparak "uygunsuz davranışı" nedeniyle özür diledi.

Ancak ünlü sunucu kendisine yönelik tüm suçlamaların doğru olmadığına inandığını söyledi.

'MÜSTEHCEN KONUŞMALAR'

Washington Post'a konuşan kadınlar Rose'un kendileriyle cinsel ilişkiye girmek istediğini, telefonda müstehcen konuşmalar yaptığını, etraflarında çıplak şekilde dolaştığını, vücutlarının çeşitli yerlerine dokunduğunu iddia ediyor.

Yaşları 21 ile 37 arasında değişen kadınların hepsi, 1990'lı yılların sonundan 2011 yılına dek, sunucunun ünlü programı "Charlie Rose Show"da ya çalışmış, ya da çalışmak istemiş kişiler.

1980 yılında boşanan Rose, ABD'de yıllardır çapkın bir erkek olarak biliniyordu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA DA SÖYLEŞİ YAPMIŞTI

Charlie Rose'un talk show programları PBS ve Bloomberg televizyonlarında yayımlanıyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Eylül 2014'te Rose'un programına katılmıştı.

Rose'un 1991'den bu yana süren talk show programına katılanlar arasında eski ABD Başkanı Barack Obama, bir diğer Amerikalı ünlü talk show sunucusu Oprah Winfrey ve iş adamı Warren Buffett da var.

Program, Rose'un bağımsız televizyon prodüksiyon şirketi Charlie Rose Inc. tarafından üretiliyor, PBS kanalı tarafından da dağıtılıyordu.

2011 yılından bu yana ABD'nin en önemli kanallarından CBS'in sabah programını da sunan Rose, ayrıca bu kanalda yayımlanan ünlü "60 Minutes" (60 Dakika) programına da düzenli şekilde katkıda bulunuyor.

TİME'IN 'EN ETKİLİ 100 KİŞİ' LİSTESİNDEYDİ

Rose 2013'te Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yaptığı röportaj sonrası Emmy ve Peabody ödüllerine layık görülmüş, Time dergisi 2014'te onu "Dünyada En Etkili 100 Kişi" listesine almıştı.

Eski New York Belediye Başkanı ve milyarder iş adamı Michael Bloomberg de onu "en önemli ve etkin gazetecilerden biri" olarak nitelendirmişti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 21 Kasım 2017 Salı

SONRAKİ HABER

Dolar rekor kırdı yeni müdahale geldi (21 Kasım 2017)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...