20 Kasım 2017 12:57

D&R'dan Demirtaş'ın kitabı Seher'e raf sansürü

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Trend Park AVM’de bulunan D&R, Selahattin Demirtaş’ın öykü kitabı Seher'i raflara ters dizdi.

Paylaş

Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın öykü kitabı ‘Seher’ D&R raflarında ilginç bir yöntemle sansürlendi.

İlerihaber'in  bir Twitter paylaşımına dayandırarak aktardığı habere göre Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Trend Park AVM’de bulunan D&R mağazasında Demirtaş’ın kitabı rafta ‘ters çevrildi’. Ters çevrilen Seher kitabı, ‘en çok satan 20 kitap’ listesinde 7. sırada bulunuyor.

SOSYAL MEDYADA TARTIŞMA KONUSU OLDU

D&R’ın uyguladığı yöntem sosyal medyada tartışma konusu oldu. Sansüre ilişkin yorumlarda hakim görüş, firmanın ‘korku’ nedeniyle böyle bir yola başvurduğu yönünde. Bir kullanıcı ise D&R'ın daha önce de Seher'e yönelik sansür uyguladığını ve kitabı mağazada görülmez yerlerine koyduklarını öne sürdü. Sansüre tepki gösteren kullanıcılar firmayı kınayarak, boykot çağrısı yaptı.

İNTERNET SİTESİNDE DE SANSÜR UYGULANDI

Öte yandan çok satanlar listesinde yer alan ve 11. baskısını yapan kitap, D&R’nin internet sitesinde de sansüre maruz kaldı. Firma, internet sitesinde yer alan ‘Çok satanlar’ ve ‘Yeni çıkanlar’ bölümünde de Demirtaş’ın kitabına yer vermedi.

D&R'dan henüz bir açıklama yapmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sakarya'da yerleşim yeri yakınına atık tesisi yaptılar

SONRAKİ HABER

Dikili'de Atatürk portresine saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...